Corina Martin: "Proiectul de ordonanță propus de Ministerul de Finanțe va avea un impact sever asupra industriei ospitalității din România!"

182
Corina Martin:

Articole de la același autor

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) atenționează că modificările aduse Codului Fiscal, așa cum au fost publicate marţi, 5 iulie, în proiectul de ordonanță propus de Ministerul de Finanțe, vor avea un impact sever asupra industriei ospitalității din România!

Conform proiectului de ordonanță privind modificarea Codului Fiscal publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, se propune creșterea TVA- ului de la 5% la 9% în HORECA. De asemenea, se propune abrogarea Legii 170 privind impozitul specific, ceea ce trece automat tot sectorul HORECA pe impozit pe venit, chiar dacă operatorii sunt sau nu sunt microîntreprinderi.

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România face APEL la toți parlamentarii României să ia în considerare faptul că, „așa cum am spus public și săptămâna trecută, impactul sever asupra HORECA vine pe fondul tuturor celorlalte crize cu care ne confruntăm și ne-am confruntat ca industrie de peste 2 ani încoace“.

„Considerăm că nu este momentul pentru o impozitare crescută și pentru eliminarea unor facilități fiscale! Facem APEL la toți parlamentarii României să ia în considerare impactul sever pe care aceste măsuri îl vor avea în industria HORECA și să își asume politic că au adoptat măsuri împotriva Industriei Ospitalității din România! Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) va face toate demersurile necesare și posibile pentru a se asigura că parlamentarii înțeleg impactul negativ al acestor măsuri asupra industriei și că vor corecta aceste propuneri, în sensul eliminării lor”, menționează Corina Martin, secretar general FPIOR.

XXX

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității reprezintă interesele câtorva mii de operatori din industria ospitalității din toată țara. FPIOR este dedicată creării unei comunități de profesioniști care să găsească și să implementeze cele mai bune soluții pentru industria ospitalității, nu doar apărându-i interesele în discuțiile cu autoritățile, dar și creând noi oportunități și platforme pentru ca jucătorii din industrie să fie mai eficienți și să ofere produse și servicii de cea mai înaltă calitate utilizatorului final. Membrii Federației Patronatelor din Industria Ospitalității sunt patronatele locale HORETIM Timișoara, Horeca Transilvania (Cluj), Resto Constanța, Asociația Horeca Oltenia, Asociația HoReCa Bacău, Asociația Patronală Horeca Argeș, Asociația Ospitalității Bihor, Hore Ca’N Maramu (Maramureș), Asociația HORECA Sibiu şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4853 secunde