Facilități pentru cei care au datorii la bănci

158
Facilități pentru cei care au datorii la bănci - facilitatipentruceiceaudatoriila-1655919156.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică OUG privind facilitățile pentru creditele acordate de bănci și instituții financiare nebancare.

Sprijinul vizează obligațiile de plată a ratelor și dobânzilor scadente aferente împrumuturilor acordate persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, IMM-urilor, profesiilor liberale și cele care se exercită în baza unor legi speciale.

Obligația de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, acordate debitorilor de către creditori până la data de 30 aprilie 2022, se suspendă la cererea debitorului pentru o perioadă de cel mult nouă luni.

Debitorii pot solicita amânarea la plată doar pentru creditele pentru care nu au înregistrat restanțe în ultimele șase luni înainte de data solicitării suspendării obligației de plată și nu înregistrează restanțe nici la data solicitării de suspendare a obligațiilor de plată și pentru care nu beneficiază, la data solicitării, de o soluție, un plan de restructurare a datoriilor, agreat de comun acord cu creditorul, în ultimele trei luni.


Debitorii nu trebuie să se afle în insolvență, incapacitate de plată la data solicitării amânării la plată. Totodată nu trebuie să fi fost începută o procedură de executare silită de către un alt creditor.

Proiectul stabilește capitalizarea dobânzii la soldul creditului existent la finele perioadei de suspendare, singura excepție prevăzută fiind pentru dobânzile amânate la plată aferente creditelor ipotecare acordate persoanelor fizice prin programul „Noua casă”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7931 secunde