Florin Cîţu: "Să întrebăm la Ministerul Finanțelor de ce inflaţia rămâne mare în 2022"

134
Florin Cîţu:
Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat miercuri că inflaţia va scădea dacă Ministerul Finanţelor va da un semnal clar că va reduce deficitul în acest an, iar Banca Naţională îşi asumă dobânzi real pozitive.


„În România avem două instituţii care, prin politicile lor, pot să alimenteze creşterea preţurilor sau pot să reducă preţurile. Aici e vorba de Banca Naţională şi de Ministerul Finanţelor. Ce poate Ministerul Finanţelor să facă este să dea un semnal clar că va reduce deficitul în acest an şi eu vă garantez 100% că preţurile vor scădea. Dacă MF spune - ne asumăm deficitul bugetar anul acesta şi ar merge în acea direcţie, vă garantez că preţurile vor scădea. La fel şi Banca Centrală, dacă vine şi îşi asumă dobânzi real pozitive, vă garantez că inflaţia va scădea. Avem două instituţii, răspunsurile sunt acolo. Dacă inflaţia rămâne mare anul acesta, acolo trebuie să întrebăm de ce, la MF şi BNR, de ce inflaţia rămâne mare în 2022”, a susţinut Cîţu, în contextul unei întrebări pe acest subiect.

El a adăugat că a discutat pe această temă la nivel politic şi în Ministerul Finanţelor, însă măsurile de redresare pe care el le-a avansat nu au fost susţinute.


„De fiecare dată, propunerile sau măsurile pe care eu le avansez prin intermediul secretarilor de stat sau prin intermediul dumneavoastră (n.r. presei), public, nu au găsit susţinere nici în PNL, nici la Ministerul Finanţelor şi, repet, mă întreb de ce nu, pentru că, până una-alta, cea mai bună performanţă economică a fost în momentul în care România a fost condusă de PNL în 2020-2021”, a precizat Cîţu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5346 secunde