Marcel Ciolacu pleacă la Kiev alături de Florin Cîţu: "Era normal să avem o abordare comună"

412
Marcel Ciolacu pleacă la Kiev alături de Florin Cîţu:
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că va efectua o vizită la Kiev, alături de preşedintele Senatului, Florin Cîţu, subliniind că este normal să existe o abordare comună pe această temă.

„Se merge la Kiev. Nu ştim exact dacă ziua e 27 (aprilie - n.r.), dar categoric se va merge la Kiev şi este stabilit în acest moment şi traseul şi parte dintre întâlniri. Am fost invitat atât eu, cât şi preşedintele Senatului. Era normal să avem o abordare comună, cel puţin diplomatic este corect să ai o abordare comună şi o să mergem împreună”, a afirmat Ciolacu, la DC News.

El a adăugat că în calendarul vizitei figurează ca propunere şi o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, propunere care, speră el, se va concretiza.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, cu prilejul vizitei va fi abordată şi problema comunităţii româneşti din Ucraina, care, a menţionat el, este implicată, alături de celelalte minorităţi, în războiul din ţara vecină.

„În acest moment, 70% din ajutorul umanitar îndreptat de către România şi restul lumii, mai preponderent SUA şi UE, tranzitează teritoriul României. Putin a creat un precedent foarte periculos: în 2022 a atacat un stat suveran, nu membru al UE şi NATO, dar un stat suveran, al cărui popor îşi decisese drumul, respectiv european şi membru NATO.Trebuie să fim solidari cu poporul ucrainean care, la acest moment, duce o luptă inegală militară”, a arătat Ciolacu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7676 secunde