Consilierii județeni au votat diminuarea bugetului Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța

819
1
Consilierii judeţeni s-au reunit miercuri, 22 iunie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 17 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.Printre cele mai importante proiecte de hotărâri, au fost cele cu privire la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța, al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, precum și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Constanța.

Mai exact, bugetul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța a fost modificat prin majorarea acestuia, cu suma de 261.508 lei, ca urmare a semnării contractului de finanțare aferent proiectului „Dotarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă «Maria Montessori» Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19“.

În ceea ce privește bugetul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, acesta s-a diminuat cu suma de 5.327.974 de lei, mai exact de la valoarea de 682.066.602 lei, la 676.738.628 de lei.Bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Constanța a suferit, și acesta, mici modificări, ca urmare a rectificărilor efectuate la bugetele celor două instituții subordonate.

Un alt proiect al ordinii de zi a fost cel privind modificarea componenței Comisiei de specialitate pentru Mediu și Agricultură a Consiliului Județean Constanța, mandatul 2020-2024. Având în vedere constatarea încetării de drept a mandatului de consilier județean al lui George Bădilă, precum și vacantarea locului de consilier județean și ținând cont de încheierea civilă nr. 34/31.05.2022 a Tribunalului Constanța prin care a fost validat mandatul de supleant al lui Semiran Abdurefi, a fost necesară emiterea unei noi hotărâri care să modifice componența Comisiei de specialitate pentru Mediu și Agricultură a CJC, mandatul 2020-2024.A fost dezbătut și aprobat și proiectul privind aprobarea achiziționării de servicii de consultanță juridică, de asistență și/sau reprezentare în instanță pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Conform organigramei spitalului, în prezent își desfășoară activitatea doi juriști, însă volumul mare de activitate, din toate domeniile, inclusiv în fața instanțelor de judecată, nu poate fi efectiv susținut. Există zile în care numărul litigiilor ajunge și la 5-7 pe zi în fața instanțelor de judecată și implică timp considerabil în acest sens sau chiar deplasarea ambilor juriști.De asemenea, și proiectul privind modificarea Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri, pe anul 2022, finanțate din bugetul Județului Constanța, a fost aprobat. În fiecare an, la nivelul CJC, este elaborat și aprobat programul de lucrări ce urmează a fi realizate la drumurile, podurile și podețele aflate în patrimoniul județului Constanța și date în administrare Regiei. A fost încheiat contractul de lucrări numărul 15497/12.04.2022 – Anexa A, iar în baza anexei B a fost încheiat contractul de prestări servicii nr. 15521/12.04.2022. Potrivit prevederilor contractuale (art.16), beneficiarul, în speță UAT Județul Constanța, poate opta pentru diminuarea sau suplimentarea cantităților de lucrări/servicii pe bază de hotărâre de consiliu județean adoptată în acest sens, caz în care se va încheia un act adițional la contract. Necesitatea și oportunitatea lucrărilor prevăzute în Programul de lucrări pe anul 2022 sunt în sarcina exclusivă a RAJDP Constanța.Comentează știrea

Cta
23 iunie
Lepre

O adunatura de golani si curve , care habar n' au ce inseamna interventie chirurgicala , urgenta , by-pass , ATI , pediatrie de urgență , isi dau cu parerea. Niste cretini , pupincuristi ai pnlului si ai psdului , vor sa fie mem rii in C A ul spitalului. Nimic nu recomanda scursurile astea ca sa decida cum trebuie sa se " miște " sectiile, ce dotari trebuie asigurate , ce inseamna act medical. Ordinari de 2 lei , pe bani multi lunar se facca stiu ce inseamna spital. Niste cretini, aroganti , pupincuristi ai lui Stroe Felix si leprelor din pnl.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5493 secunde