S-a semnat contractul cu cea mai mare valoare pentru o autostradă

205
S-a semnat contractul cu cea mai mare valoare pentru o autostradă - grindeanu-1659362867.jpg
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii a semnat luni contractul pentru construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești, în valoare de 5,3 miliarde de lei fără TVA. Secțiunea ar urma să fie deschisă circulației în anul 2027. Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Astăzi (n.r. luni) a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția ultimei secțiuni din autostrada Sibiu-Pitești, care nu avea constructor desemnat! Din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan-European, în lungime totală de 122 km, are un termen de finalizare predictibil. Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România: 5,32 miliarde de lei, fără TVA”, a scris ministrul Transporturilor, pe Facebook.


„Într-un final, cu foarte mare întârziere, avem aceste contracte semnate, urmând ca cei care au câștigat licitațiile să se țină de termenii contractului și să avem după zeci de ani o autostradă care traversează Carpații”, a declarat luni Grindeanu.Pagina a fost generata in 0.2887 secunde