O delegaţie din cadrul Ministerului Energiei s-a întâlnit cu primarul oraşului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru

616
O delegaţie din cadrul Ministerului Energiei s-a întâlnit cu primarul oraşului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru - murfatlarenergie-1663781713.jpg
La începutul acestei săptămâni, Primăria Murfatlar a primit vizita unei delegații din Ministerul Energiei. Astfel, au fost prezenți Cătălin Bălan, secretar general adjunct, și Cristian Mărișteanu, director general Investiții.

Aceştia s-au întâlnit cu primarul oraşului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru.

Au fost prezentate în primul rând oportunitățile de finanțare a investițiilor autorităților publice locale în producția de energie din surse regenerabile, puse la dispoziție de Ministerul Energiei prin Fondul de Modernizare. În cea de a doua zi a întâlnirii s-au analizat posibilitățile de dezvoltare a orașului Murfatlar și vizitarea amplasamentelor din oraș ce pot fi supuse unor astfel de investiții, discuții ce au fost începute, de fapt, cu ceva timp în urmă cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, constănțeanul George Niculescu.

„În concluzie, Primăria Murfatlar va demara de săptămâna viitoare un studiu de fezabilitate și va depune un proiect la Ministerul Energiei pentru construcția unui parc fotovoltaic pe unul din terenurile degradate ale UAT Murfatlar, parc fotovoltaic ce va acoperi întregul consum de energie electrică: consumul cu iluminatul public, consumul din școli, grădinițe și alte clădiri administrative. Menționez că Primăria Murfatlar are un consum total de aproximativ 600MWh/an, iar costurile în această iarnă au ajuns pe fondul scumpirii energiei electrice și la 50.000 lei/lunar”, a declarat primarul Gheorghe Cojocaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4036 secunde