Aleşii judeţeni s-au reunit în ședință. Iată ce proiecte de hotărâri au votat!

549
Aleşii judeţeni s-au reunit în ședință. Iată ce proiecte de hotărâri au votat! - fondcjc-1663781664.jpg
Consilierii judeţeni s-au reunit miercuri, 21 septembrie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 43 de proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi. Primul proiect pe ordinea de zi a ședinței a fost cel privind acordarea post mortem a titlului de „Cetățean de Onoare al Județului Constanța” profesorului universitar doctor Marin Mincu.

În semn de recunoaștere pentru contribuția sa la înființarea Universității „Ovidius” Constanța, pentru bogata sa activitate științifică și literară în calitate de poet, prozator, eseist și critic literar a fost acordată cea mai mare distincție civilă pe care o poate conferi Consiliul Județean Constanța, respectiv titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Constanța”, profesorului universitar doctor Marin Mincu.

A fost dezbătut și aprobat și proiectul privind modificarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța, pentru anul 2022. Planul anual de acțiune cuprinde date detaliate privind numărul și categoriile de beneficiari, serviciile sociale existente, serviciile propuse pentru a fi înființate, programul de contractare a serviciilor din fonduri publice, bugetul estimat și sursele de finanțare, precum și planificarea activităților de informare a publicului, programul de formare și îndrumare metodologică în vederea creșterii performanței personalului din structurile proprii care administrează și acordă servicii sociale.

Următoarele 14 proiecte de pe ordinea de zi au făcut referire la înființarea serviciilor sociale cu și fără cazare ale Centrelor și Locuințelor protejate pentru persoane cu dizabilități precum și aprobarea Regulamentelor de organizare și funcționare ale serviciilor sociale cu și fără cazare. Obiectivul general al procesului de restructurare constă în asigurarea persoanelor adulte cu dizabilități, a serviciilor specifice de care au nevoie, în alternative de tip familial sau rezidențial cu capacitate maximă de 50 de locuri, adaptate nevoilor lor, sigure din punct de vedere al securității personale, în vederea integrării în comunitate și participării la viața acesteia. De asemenea, și următoarele trei proiecte de pe ordinea de zi au făcut referire la reorganizarea Serviciilor Sociale cu și fără cazare, precum și aprobarea Regulamentelor de organizare și funcționare ale Serviciilor Sociale cu și fără cazare.

Mai multe rectificări ale bugetelor de venituri au fost votate

Un alt proiect dezbătut în şedinţă a vizat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Constanţa. În urma rectificării, bugetul a fost majorat cu suma de 13.022.020 lei, de la valoarea de 795.303.281 la valoarea de 808.325.301. Alte rectificări bugetare s-au aprobat şi în cazul a cinci instituţii aflate în subordinea CJC. Astfel, bugetul de venituri şi cheltuieli al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a fost majorat cu suma de 3.131.074 lei, bugetul rectificat ajungând la o valoare de 19.105.630 lei. De asemenea, bugetul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa a fost suplimentat cu suma de 367.800 lei, de la valoarea iniţială de 42.547.597 lei, la 42.915.397 lei. În ceea ce priveşte Lista de investiţii pentru această unitate medicală, ea a fost majorată cu suma de 26.000 lei, ca urmare a introducerii unui nou obiectiv de investiţii, respectiv „Sistem alarmă saloane”. Pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, rectificarea bugetară s-a realizat între capitole, astfel că valoarea totală a bugetului aprobat iniţial, respectiv 211.515.888 lei, rămâne neschimbată. Aceeaşi situaţie regăsim şi la Direcţia Judeţeană de Pază Constanţa, unde, în urma rectificării, bugetul instituţiei rămâne la valoarea estimată iniţial, respectiv 12.252.258 lei. Toate aceste modificări bugetare sunt generate de raţiuni obiective, fiind influenţate de gradul de realizare a veniturilor proprii şi dinamica necesităţilor specifice fiecărei instituţii.


Tot în şedinţa de miercuri, consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, a listei de investiţii şi a programului de evenimente culturale ale Teatrului de Stat Constanţa. Astfel, pentru buna funcţionare a instituţiei de cultură, bugetul a fost majorat cu suma de 1.780.000 lei, rezultând un buget rectificat în valoare totală de 12.094.800 lei. Nu a existat niciun proiect aflat pe ordinea de zi care să nu fie adoptat. Ședința s-a ținut în format fizic și au fost prezenți 33 de aleși județeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6074 secunde