Aleșii județeni, reuniți în ședință ordinară. Au fost votate 25 de proiecte

126
Aleșii județeni, reuniți în ședință ordinară. Au fost votate 25 de proiecte - fondcjc-1661968973.jpg
Consilierii judeţeni s-au reunit miercuri, 31 august 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 25 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Un proiect important votat a fost cel cu privire la aprobarea tarifelor de călătorie și a abonamentelor pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Constanța, pentru traseele aferente loturilor 1, 2, 4, 5, 6 și 8. Aceste tarife rezultate vin în urma încheierii procedurii de licitație deschisă, privind încheierea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de transport public de persoane. Totodată, au fost aprobate patru proiecte care au vizat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru patru instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Astfel, bugetul de venituri şi cheltuieli al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Agigea a fost modificat prin suplimentarea cu suma de 80.000 lei din bugetul de stat, sumă necesară acordării stimulentului de risc cadrelor medicale, conform OUG nr. 43/2020. De asemenea, pentru buna funcționare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, s-a impus rectificarea bugetului, prin suplimentarea cu suma de 87.300 lei, de la 10.835.900 lei la 10.923.200 lei. Această creştere a intervenit ca urmare a aprobării finanţării nerambursabile a proiectului cultural intitulat “Istorii Pontice în Benzi Desenate”, finanţatorul fiind Administraţia Fondului Cultural Naţional. Și în cazul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a fost aprobată rectificarea bugetară, aceasta fiind realizată între capitolele sale, astfel încât valoarea totală a bugetului aprobat iniţial rămâne neschimbată.

În ceea ce priveşte bugetul de venituri şi cheltuieli al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, acesta a fost suplimentat cu suma de 10.310.004 lei, bugetul rectificat ajungând la o valoare totală de 687.048.632 lei.

Consilierii judeţeni au votat și aprobarea Contractului de modificare şi reafirmare a Contractului de Asistenţă încheiat între judeţul Constanţa, municipiul Constanţa, SC RAJA SA Constanţa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Reamintim că, în anul 2010, BERD a acordat SC RAJA SA un credit în valoare de 33 milioane de euro, sumă necesară cofinanţării proiectelor de investiţii implementate de SC RAJA SA. În prezent, contractul de credit a fost suplimentat cu suma de 5 milioane de euro, majorare ce s-a impus în urma creşterii valorii Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA, prin POIM. Majorarea contractului de împrumut semnat între RAJA şi BERD are drept consecinţă actualizarea Contractului de Asistenţă pentru Proiect, actualizare ce face obiectul prezentului proiect de hotărâre.

Proiecte din domeniul sănătății avizate de aleșii județeni

Aprobarea planului de restructurare pentru serviciul social cu cazare destinat persoanelor adulte cu dizabilităţi - Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Armonia Negru Vodă a fost de asemenea votată favorabil. Planul de restructurare a fost modificat cu acţiuni planificate pentru a fi implementate în perioada 2022-2023, cu scopul de a asigura tranziţia persoanelor cu dizabilități beneficiare de servicii sociale, aflate în instituţii rezidenţiale de tip vechi, în alternative de tip familial sau rezidenţial nou-înfiinţate. Obiectivul principal este acela de a le asigura acestora locuinţe adaptate nevoilor lor, confortabile şi sigure din punct de vedere al securităţii personale.

Dezmembrarea în două loturi a imobilului teren aferent Secţiei Recuperare Fizică şi Balneologie Eforie Sud a făcut subiectul unui alt proiect dezbătut şi aprobat. Terenul proprietate publică a judeţului Constanţa, situat în strada Republicii nr. 7, Eforie Sud, în suprafaţă totală de 108.685 mp, va fi împărţit în două loturi, respectiv un lot va avea o suprafaţă de 107.735, iar cel de-al doilea, 950 mp. Acest demers vine în sprijinul realizării proiectului “Sens giratoriu în localitatea Eforie Sud, în zona intersecţiei străzii Republicii cu Strada Doctor Climescu”.

Alte trei proiecte de hotărâre, înscrise pe ordinea de zi, au vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI pentru trei obiective de investiţii. Mai exact, este vorba despre proiectul “Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, cu o valoare totală de 872.342.461,13 lei cu TVA, proiectul “Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcţie Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie”, cu o valoarea totală de 118.660.674,12 lei cu TVA, precum şi proiectul “Reabilitarea, amenajarea şi dotarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros Constanţa”, cu o valoare totală de 14.180.239,32 lei cu TVA.

Ședința s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți un număr de 37 de aleși județeni.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4818 secunde