CJC se implică în demararea proiectului de apă şi canal al celor de la RAJA

311
CJC se implică în demararea proiectului de apă şi canal al celor de la RAJA - fondcjcraja-1659973974.jpg
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, i-a convocat pe consilierii judeţeni în şedinţă extraordinară pentru data de miercuri, 10.08.2022, începând cu ora 12:00. Pe ordinea de zi se află un singur proiect.

Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate revizuit și a indicatorilor tehnico-economici revizuiți aferenți investițiilor propuse în Unitatea Administrativ Teritorială-Județul Constanța în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020” și includerea în bugetul de venituri și cheltuieli a cotei de cofinanțare.


Este un proiect la nivel macro care este extrem de important pentru judeţul Constanţa.

„Sincer să vă spun, nu este un proiect care pleacă de la mine, nu eu sunt iniţiatorul. Dar pot să vă spun că este foarte important. Se actualizează indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate al proiectului mare de apă şi canal al celor de la RAJA. Este vorba despre contribuţia judeţului Constanţa asupra acestui proiect, proiect care a fost iniţial aprobat în 2018. Această contribuţie valora atunci undeva în jurul a 3 milioane 600 de mii de euro. Acum, dacă se actualizează, contribuţia este puţin mai mică, şi anume 3 milioane 300 de mii de euro”, a declarat pentru „Cuget Liber“ vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu.


Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a făcut şi el câteva precizări despre acest proiect important.

„Consiliul Judeţean Constanţa şi-a asumat foarte clar rolul de instituţie suport a SC RAJA SA, în vederea implementării în integralitate a acestui proiect de infrastructură mare. Este un proiect amplu, extrem de important. Suma pentru acoperirea acestui proiect este de aproximativ 17 milioane de lei. Aceasta reprezintă acel procent de 2 la sută din valoarea totală a investiţiilor propuse prin studiul de fezabilitate în cadrul proiectului, sumă care este asigurată în totalitate din bugetul local al judeţului Constanţa. Drept urmare, supun spre dezbatere şi spre vot acest proiect în următoarea şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean, care va avea loc miercuri”, a declarat Mihai Lupu.

SC RAJA SA, în calitate de Operator Regional, are în curs de implementare acest proiect, iar Consiliul Judeţean Constanţa contribuie din plin la realizarea sa.

Această actualizare valorică prin aplicarea metodologiei de ajustare a preţurilor în cadrul devizelor generale a impus modificarea devizului general şi a analizei cost-beneficiu ca elemente componente ale studiului de fezabilitate iniţial.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3998 secunde