LIVE TEXT. Mihai Lupu: ”Ne-am săturat de foarte multe imagini frumos prezentate și, de fapt, realitatea nu este asta”

1380
LIVE TEXT. Mihai Lupu: ”Ne-am săturat de foarte multe imagini frumos prezentate și, de fapt, realitatea nu este asta” - whatsappimage20220803at110122-1659514167.jpg
Președintele CJC, Mihai Lupu, organizează o conferință de presă în Sala Remus Opreanu din sediul Palatului Administrativ. În cadrul acesteia se abordează teme de actualitate, precum și stadiul implementării proiectelor la nivelul instituției. La  conferință participă si cei doi vicepreședinți ai CJC, Stelian Gima si Petre Enciu.
Mihai Lupu: „De la preluarea acestui mandat mi-am asumat o serie de obiective și mi-am canalizat toată experienta profesională pentru a rezolva anumite probleme. CJC este o echipă cu bune și cu rele. Toti tragem la aceeași căruță. Vrem sa oferim satisfacție oamenilor. Și vrem să ducem totul la bun sfârșit. Telefonul meu este deschis pentru toată lumea. Una dintre teme este o execuție bugetară după șase luni de zile. Ne-am săturat de foarte multe imagini frumos prezentate si de fapt realitatea nu este asta. Una dintre probleme este sistemul integrat al managementului deșeurilor. Acest proiect valorează aproximativ 60 de milioane de euro și dacă nu l-am fi închis ar fi trebuit să returnăm acești bani”.
Tot președintele CJC a afirmat că un alt obiectiv a fost scoaterea din insolvență a Regiei Județene de Drumuri. Din anul 2020, din aproximativ 900 de kilometri de drumuri județene au fost preluați aproximativ 600 de kilometri.
„La spital, din 2016, am reușit să finalizăm un proiect care rămăsese nefinalizat. S-a mers pe achiziții de echipamente. Am reușit să aducem la CJC terenul din șoseaua din Vii Nr 1, care are ca destinație construcția unui spital judetean regional. Un lucru care mă bucură foarte mult este că am primit de la Ministerul Sănătății un studiu de fezabilitate. Alaltăieri erau 150 de copii la pediatrie la Spitalul Județean. Este inadmisibil. Avem susținerea celor din coaliție. Sursa de finantare va fi foarte clară. Vom fi incluși pe lista de credite guvernamentale. Practic va fi un împrumut”, a declarat Mihai Lupu.
Care a continuat: „Vorbim de drumul de la Mihai Viteazu până la Corbu, care este deja în lucru. De asemenea, drumul de la Cernavodă la Ion Corvin se află în lucru. Am susținut toate punctele de implementare a Infrastructurii de apă și canalizare. Mai nou, există o disponibilitate prin PNRR și prin acesta se poate crea un sistem de colectare. Nu ne rămâne indiferentă și partea de împădurire. Sunt în derulare o serie de proiecte de împădurire. Trebuie sa vedem ce pomi și arbori vom aduce. Pe partea de împădurire ni s a sugerat să folosim pomi fructiferi".
În ceea ce privește renovarea Teatrului de Vară de la Mamaia, președintele CJC a declarat că se va intra, cât de repede se poate, în acea zonă. După care a vorbit despre instituțiile de cultură din subordine: „Am încercat să aducem oameni care nu au treabă cu politica. Biblioteca Judeteană I.N. Roman are în cadrul ei oameni competenți. La fel și Centrul Multi Cultural Theodor Burada. Cred că lipsa infrastructurii a generat multe probleme pe partea culturii constănțene. Vă asigur de tot sprijinul pe care îl cereți în a informa corect cetățenii".
Vicepreședintele CJC Petre Enciu afirmă că, in prezent, există un număr de 57 de proiecte. „Acestea sunt in lucru și sunt in diverse stadii. Avem proiecte in implementare, in monitorizare sau in perioada de pregătire. Avem drumuri județene in lucru. Suntem mulțumiți de prestația constructorilor si suntem optimiști că aceste proiecte se vor încheia până la finalul anului. Apoi sunt proiecte de cultură. Vorbim aici de Muzeul de Istorie, Delfinariu, Carsium sau Edificiul Roman cu Mozaic. La Hypogeu încă nu am obținut aviz de la Ministerul Culturii. Sunt 10 proiecte aflate in implementare, iar suma pentru aceste proiecte se ridică la 400 de milioane de lei. Mai avem 13 proiecte, iar multe sunt finanțate prin POIM. Avem proiecte de dotări la spitale. Avem proiecte pe îmbunătățirea tehnologiei din scoli.  Aceste contracte s-au semnat in acest mandat. Avem un proiect care privește DJ22A. Acest proiect a ieșit din garanție. Avem proiecte finalizate în acest mandat. Extinderea Delfinariului este, de asemenea, un proiect finalizat. Mai avem 24 de proiecte aflate in pregătire. Unul dintre ele este Ansamblul Rupestru de la Murfatlar".
În completare, celălalt vicepreședinte CJC, Stelian Gima, a reamintit faptul că pe parcursul a doua săptămâni a avut atribuții de președinte CJC, în absența președintelui Mihai Lupu. „Reprezentanții Camerei de Conturi si-au pregătit un audit financiar. Au fost două ședințe comune. Una cu referire la recomandările Camerei de Conturi, iar cealaltă a avut ca subiect principal concilierea. În ultimii 18 ani, acești doi ani in care ne-am intalnit cu dânșii, sunt ani in care ei au avut parte de comunicare cu noi. Am primit niște recomandări. Ele vor fi publicate pe site ul CJC, pentru că sunt informații publice. Sunt 13 recomandări. In mare parte din ele eu le-aș numi că sunt simple. Cam acestea ar fi concluziile întâlnirii cu reprezentanții Camerei de Conturi".


Articol în curs de actualizare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.574 secunde