PNL îi promite lui Marcel Ciolacu că va fi prim-ministru anul viitor

127
PNL îi promite lui Marcel Ciolacu că va fi prim-ministru anul viitor - ciolacupremier-1659973769.jpg
PNL dă asigurări colegilor de la PSD că nu există nicio intenție a liberalilor de a nu se ține de cuvânt în privința cedării funcției de prim-ministru către Marcel Ciolacu, așa cum este prevăzut în protocolul Coaliției. Președintele PSD ar trebui să preia șefia Guvernului anul viitor, la finalul lunii mai.
 

Reacția PNL a venit după ce deputatul de Iași Alexandru Muraru a declarat în weekend, pentru news.ro, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, în plin conflict la marginea granițelor României, nu ar fi un semnal bun.

„Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL, că, dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare, nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a spus Muraru.

Potrivit lui Muraru, PSD ar putea să accepte ca funcţia de premier să fie în continuare deţinută de PNL, pentru a nu se declanşa o luptă de putere la vârful PSD.


„Cred că PSD ar accepta acest lucru şi pentru a evita o luptă de putere în interiorul partidului, dacă s-ar deschide o competiţie privind persoana care va ocupa funcţia de premier. Pentru că rotativa presupune ca postul de premier să revină PSD, nu se spune că revine automat preşedintelui partidului”, a mai declarat Muraru



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7634 secunde