Marcel Ciolacu: "Tot PSD va fi principala forță care va asigura României o creștere economică"

72
Marcel Ciolacu:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, iese la rampă după contrele din ultimele zile între PSD și PNL, pe tema măsurilor economice și sociale necesare pentru depășirea actualei crize. Ciolacu propune măsuri de solidaritate, astfel ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi să reziste acestor șocuri.


Acesta amintește că PSD a avut o contribuție decisivă la aderarea României la NATO și UE, la depășirea crizei din perioada 2009-2011 și dă asigurări că tot social-democrații vor fi motorul revenirii economice în următoarea perioadă.

„Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariații cu venituri mici, iar cei care câștigă mult se îmbogățesc și mai tare - chiar pe timp de criză! -, trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave! De aceea, am propus deduceri pentru angajații cu salariul minim, dar și impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum și taxarea corectă a proprietăților de lux și a marilor averi.


Este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să intervină pentru a echilibra situația. Asta se întâmplă deja, în această perioadă, și în țări puternice, precum Germania, Franța sau Spania. Avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejați în fața creșterii prețurilor și pentru sute de mii de companii mici și mijlocii. Sunt firme românești care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsură pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi să reziste acestor șocuri!


În momentele grele din istoria ultimilor ani, PSD a fost partidul care a schimbat în bine soarta țării. Aderarea la NATO și UE sau scoaterea țării din criza din 2009-2011 sunt realizări ale guvernelor social-democrate. Pe care nu le poate contesta nimeni! Și sunt convins că, și acum, în aceste momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forță care va asigura României o creștere economică. O creștere din care să profite majoritatea cetățenilor săi, nu doar cei privilegiați!”, scrie Ciolacu pe Facebook.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1949 secunde