Marcel Ciolacu spune că majorarea salariilor pentru demnitari va fi amânată

197
Marcel Ciolacu spune că majorarea salariilor pentru demnitari va fi amânată - ciolacumajorare-1654710155.jpg
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări miercuri că salariile demnitarilor nu vor fi majorate acum, aceasta fiind cel mai probabil decizia coaliţiei de guvernare, adăugând că demnitarii trebuie să strângă cureaua.

„Este o corectură (la Camera Deputaţilor - n.r.). L-am chemat de dimineaţă pe liderul de grup, au venit şi liderul de grup de la PNL şi preşedintele comisiei. E vorba - toţi demnitarii, inclusiv primarii, sunt prinşi pe anexa nr. 9. Cu certitudine, astăzi, în coaliţie, vom lua decizia.

Dacă legea va trece de Curtea Constituţională, se va proroga termenul de aplicare pentru demnitari, altfel legea ar fi fost neconstituţională şi ar fi fost respinsă la CCR, fiindcă se intervenea pe anexa 9. Eliminai absolut tot, nu mai putea fi pusă în aplicare Legea 153 cu acea pătrime pentru toată lumea, deci a fost o decizie pur tehnică. Am vrut să o ştiu şi eu exact, de ce s-a făcut acea erată, am înţeles-o, şi astăzi din coaliţie vom ieşi cu o decizie: că nu se vor mări salariile pentru demnitari.

În cazul în care va fi promulgată legea, se va da o ordonanţă de prorogare a acestui termen”, a declarat Ciolacu la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6885 secunde