Marcel Ciolacu, vizită oficială la Chișinău: "România este un scut pentru Republica Moldova"

131
Marcel Ciolacu, vizită oficială la Chișinău:
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită la Chişinău, a declarat, luni, că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar, în schimb este nevoie de securizarea frontierelor, iar în această zonă România trebuie să se implice şi mai mult. De asemenea, acesta a declarat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar România are obligaţia de a o ajuta în acest demers. Marcel Ciolacu a avut o întrevedere și cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.


El a fost întrebat dacă în contextul regional ar trebui actualizat acordul bilateral de cooperare militară dintre România şi Republica Moldova şi dacă România poate să acorde alt ajutor Moldovei decât cel de până acum.


„Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. Din câte cunosc eu, Constituţia Republicii Moldova oferă o neutralitate. În schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă şi aici cred că este o zonă în care România trebuie să se implice şi mai mult alături de Republica Moldova. Ca să fiu mai exact, cu adevărat România este un scut pentru Republica Moldova şi aşa trebuie să fie”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul Parlamentului de la Chişinău, potrivit Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4996 secunde