Gong final SEAS, cu un spectacol-surpriză și un musical de excepție

215

Articole de la același autor

Timp de opt săptămâni, viața culturală a municipiului Constanța a fost marcată de frenezia unei agende de spectacole din cele mai diverse domenii - pentru toate vârstele și toate gusturile -, gândită cu minuție de Teatrul de Stat Constanța, inițiatorul și organizatorul amplei Stagiuni Estivale a Artelor Spectacolului (SEAS), finanțată de Consiliul Județean Constanța cu circa 1.000.000 de lei.

SEAS 2022 - un adevărat regal cultural, organizat de Teatrul de Stat Constanța, cu peste 40 de spectacole invitate de la teatre din întreaga țară, concerte, spectacole din repertoriul teatrului, lansări de carte, expoziții și conferințe. 40 de evenimente cultural-artistice care au constituit destinația a sute de spectatori, constănțeni sau turiști, care s-au bucurat de șansa de a petrece serile de weekend – și nu numai – în compania selectă a unor celebre nume ale scenei românești.

De la o săptămână la alta, publicul a umplut cele două locații dedicate SEAS - Parcul arheologic, respectiv Teatrul de vară Soveja - marea majoritate a spectacolelor ajungând să fie jucate cu casa închisă.

Am surprins, la finalul câtorva evenimente la care am fost prezenți, bucuria spectatorilor exprimată prin mulțumirile aduse conducerii Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn (director) considerând drept o datorie de onoare să fie prezent în absolut toate serile alături de participanți, indiferent că vorbim de trupele invitate sau de public.

Înainte de a trage, simbolic, cortina peste ediția SEAS 2022, organizatorii oferă un cadou-surpriză, un spectacol de teatru stradal, realizat de talentații studenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Muzeul Statuilor Shakespeare este un spectacol cu statui vivante, în care celebrele personaje ale lui William Shakespeare prind viață sub privirile spectatorilor. Regia și scenariul poartă semnătura lui Mihai Mălaimare.

Sâmbătă, 27 august, de la orele 20:30 și 21:30 vor avea loc, pe Faleza Cazinoului din Constanța, în zona grupului statuar „Pescari”, două reprezentații ale acestui spectacol. Intrarea este liberă.

Distribuția: ROMEO - Tudor Cioboteanu, JULIETA – Teodora Parpală, DOICA – Raluca Cheleșu, REGELE LEAR – Gabriel Roșu, BUFONUL – Constantin Stoichiță, GONERIL – Sorina Toma, REGAN – Maria Blumetti, CORDELIA – Flori Priceputu, OTHELLO – Marius Dima, DESDEMONA – Denisa Todireanu, MIRANDA – Andra Colidiuc, FERDINAND – Romulus Samfiroiu, PETRUCHIO – Octavian Mateiciuc, BIANCA – Alexandra Babă, CATARINA – Cornelia Pandele.

Costumele au fost realizate de studenții secției de scenografie a Universității Naționale de Arte București sub coordonarea profesoarelor Anca Albani și Roxana Ionescu, machiajul: Mirela Vescan, muzica: Răzvan Diaconu.

Ultimul spectacol al SEAS se joacă duminică, 28 august, de la ora 20,30, prilej cu care Teatrul EXCELSIOR București prezintă pe scena Teatrului de Vară Soveja unul dintre cele mai bune musical-uri produse în România, „Familia Addams”. „Regizat de incredibilul Răzvan Mazilu, musicalul de la Teatrul Excelsior îi aduce pe Morticia, Gomez și întregul neam Addams într-o nouă ipostază: Wednesday, micuța nonconformistă, s-a îndrăgostit de Lucas Beineke, un băiat normal, cu o familie obișnuită și mai puțin întunecată decât a ei. Anunțul venirii la cină a părinților pretendentului naște în cei din clanul Addams o multitudine de sentimente și trăiri, ridicând întrebarea: ce înseamnă să fii normal? Astfel, se conturează un spectacol care rămȃne fidel nebuniei și autenticității familiei Addams, cu umorul genial al lui Gomez, firea misterioasă a Morticiei, iubirea înflăcărată dintre aceștia, ciudățeniile lui Wednesday, Pugsley, Fester, Lurch și ale bunicii” (Maria Dumitru, „La cină cu Familia Addams la Teatrul Excelsior”, Teen-Press).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3822 secunde