Terapie prin râs la SEAS, oferită de Anca Sigartău cu piesa "Spune-mi ce-ai făcut cu banii"

280

Articole de la același autor

Aflată în cea de-a șasea săptămână de desfășurare, Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS), organizată de Teatrul de Stat Constanța, se dovedește un eveniment de mare succes al acestei veri la mare, publicul fiind dornic să petreacă timp de calitate în aer liber, nu neapărat la o terasă, ci în compania unor actori împreună cu care reușește să se decupleze de la stresul cotidian.



Nu mai departe de miercuri, 11 august, s-a râs mult, s-a râs cu poftă, în hohote, la spectacolul „Spune-mi ce-ai făcut cu banii”, de Vasili Sigarev, în regia Ancăi Sigartău, adus de Teatrul Globe din București.

Având în distribuție actori consacrați atât în teatru, cât și în televiziune, povestea piesei este simplă: Nadejda Petrovna (Anca Sigartău) este disperată. Bărbatul ei Boris (Bogdan Talașman) a băut iar și a uitat ce a făcut cu banii de salariu. I-au căutat prin toată casa, au răscolit mica lor garsonieră (Nadia și Boris sunt muncitori, el macaragiu, ea brancardieră – trăiesc greu, se descurcă și mai greu, trag de fiecare rublă). După epuizarea tuturor soluțiilor clasice, Nadiei nu-i rămâne decât o singură variantă – invitarea unui hipnotizator (Claudiu Maier), ales în urma unui anunț găsit în ziar, care să-l hipnotizeze pe Boris și să afle unde a pus banii de salariu.

Răsturnările evidente de situație generate de starea de transă, pe fondul unui scenariu plin de umor, cu dialoguri acide, dar în care se pot regăsi cuplurile care au traversat deja ani buni de căsnicie, au generat o stare de bună dispoziție trăită cu intensitate maximă de publicul care, la final, a răsplătit cu aplauze îndelungi prestația celor trei actori. Energia transmisă de-a lungul orei și jumătate de terapie prin râs a continuat să persiste pe fețele spectatorilor și la plecare.



Invitație la o nouă repriză de bună dispoziție


Astă-seară, 12 august 2022, de la ora 20:30, Teatrul „Regina Maria” din Oradea prezintă, în Parcul Arheologic, un spectacol ale cărui scenariu și regie poartă semnătura lui Mimi Brănescu, cunoscut publicului larg ca scenarist al serialului Las Fierbinți.

„Genul Acuzativ” este o poveste tragi-comică despre ipocrizia relațiilor de familie. Marina rămâne văduvă și decide să spună tuturor celor apropiați tot ce are de spus, mai ales că ține un jurnal în care și-a notat, cu lux de amănunte, fiecare nedreptate îndurată de-a lungul timpului. Cine nu a avut acest impuls, dar câți au avut curajul să o facă?...

Vă reamintim că, pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, TSC a inițiat o campanie promoțională EARLY BIRD, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic având tariful redus de 30 lei.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.mystage.ro, de la Info Point City Park Mall, de la Agenţia de bilete din bd. Tomis nr. 97 și, cu o oră înainte, de la casieriile din locațiile în care sunt programate spectacolele – Teatrul de Vară Soveja sau Parcul Arheologic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4903 secunde