Erwin Șimșensohn: "Mă bucur foarte mult că premiile UNITER au vizat spectacolul nostru hibrid"

177

Articole de la același autor

Recunoașterile naționale ale spectacolelor Teatrului de Stat din Constanța sunt reînnoite și anul acesta de un alt premiu UNITER.

După ce anul trecut una dintre nominalizări s-a materializat în Premiul pentru Debut acordat regizoarei Diana Mititelu pentru spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, luni, 4 iulie, la cea de-a 30-a ediție a Galei UNITER 2022, Teatrul de Stat Constanța a obținut Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru tv / teleplay, acordat spectacolului „ZIUA Z”.

Cu un scenariu original scris de Ionuț Sociu și în regia lui Bobi Pricop, spectacolul hibrid „Ziua Z” a avut premiera în martie 2021, în timpul celei mai dure perioade de restricții cauzate de pandemia de Covid 19. Din distribuția acestui concept artistic dinamic, adaptat vizionării live, simultan online și în sala teatrului, fac parte: Marian Adochiţei, Theodor Șoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Iulian Enache, Nina Udrescu, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Mirela Pană, Dan Cojocaru, Georgiana Mazilescu, Liliana Cazan, Ștefan Mihai, Cristiana Luca, Laura Crăciun, Andu Axente, Adrian Dumitrescu. Echipa de creație este formată din Oana Micu - scenografia, Mihai Popa – cinematografia, Eduard Gabia - muzica originală, Răzvan Rusu – streaming online.

„Mă bucur foarte mult că premiile UNITER au vizat spectacolul nostru hibrid, el nefiind o formă clasică de teatru TV sau teleplay, ci, mai degrabă, un produs cinematografic filmat și montat în timp real într-o mașină în mișcare pe străzile orașului Constanța și transmis live în sala de teatru, în cadrul unui spectacol de teatru propriu-zis, care la rândul lui este transmis live către spectatorii online”, a transmis regizorul Bobi Pricop, care nu a putut fi prezent la Gala UNITER. Premiul a fost ridicat de directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn.

Un succes al Teatrului de Stat Constanța la această gală a fost reprezentat și de nominalizarea lui Irisz Kovacs, la secțiunea DEBUT, pentru regia spectacolului „8 TAŢI” de Tina Müller. Ea a fost anunțată, tot în cadrul Galei, că a câștigat concursul de proiecte „COMEDIA ȚINE LA TINEri” organizat de Teatrul de Comedie din București, așadar va monta un spectacol la acest prestigios teatru. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4508 secunde