Ce spectacole sunt, în acest weekend, la teatrele din Constanţa

211
Ce spectacole sunt, în acest weekend, la teatrele din Constanţa - agendadespectacole-1651860445.jpg
Sâmbătă, 7 mai, de la ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, opera „Bal mascat” (două ore 30 minute, cu două pauze) îi va avea ca soliști pe Răzvan Săraru, Ionuț Pascu (București), Elena Rotari Debut, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Laurențiu Severin, Leonard Bernad (București), Cristian Caragea, Mădălin Băldău.

„Bal mascat” (în italiană ”Un ballo in maschera”) este o operă compusă de Giuseppe Verdi pe un libret de Antonio Somma. Premiera absolută a operei a avut loc la Teatro Apollo din Roma, în ziua de 17 februarie 1859. În ciuda finalului său tragic, opera are multe momente foarte reușite, de combinare armonioasă a sublimului și ironiei, o mixiune de tragism și comedie care i-a făcut pe mulți critici de muzică de operă să o eticheteze ca „shakespeariană”.

Sâmbătă și duminică (7 și 8 mai) de la ora 19.00, la sala studio a Teatrului de Stat Constanța este programat spectacolul „8 tați”, pentru care regizoarea Irisz Kovacs a fost nominalizată la premiul pentru debut UNITER 2022.

O adolescentă crește fără tată. Nico merge din nou și din nou la ușa celui care a procreat-o, dar nu sună niciodată - între timp mama ei se recăsătorește, divorțează din nou, îi naște o soră, ea se revoltă, se alătură unei găști de bătăuși, pleacă în America, citește Hermann Hesse, se împacă cu mama ei, ascultă Johnny Cash pe ascuns, crește. Însă soneria rămâne neatinsă. Adolescența, cu traumele ei, privită ludic, cu simțul umorului. O poveste care vorbește despre singurătatea dureroasă a maturizării, despre ce înseamnă o familie și moștenirea traumei de la părinții noștri.

În distribuție: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire, Florin Aioane.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6421 secunde