Teatrul „Căluțul de Mare” va juca în deplasare, la Giurgiu

102
Teatrul „Căluțul de Mare” va juca în deplasare, la Giurgiu - xspectacoledeplasare-1651236680.jpg
În perioada 4 mai - 6 mai, echipa Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” din Constanța va juca în deplasare, la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, în cadrul parteneriatului „Teatre Dunărene”, 2 spectacole, unul pentru tineret, etapa de vârstă 14+ și unul pentru copii, etapa de vârstă 5+.

Actorii constănțeni vor prezenta publicului din Giurgiu spectacolele „Suburbia” și „Cenușăreasa”, după cum urmează:

Joi, 5 mai, spectacolul „Suburbia” (textul îi aparține dramaturgului, nuvelistului și actorului de origine armeano-americană, Eric Bogosian),  o piesă pentru tineret, începând cu vârsta de 14 ani (spectacolul este interzis copiilor cu vârsta sub 14 ani), a cărui regie artistică și light design sunt semnate de regizorul Aurel Palade, scenografia a fost realizată de Elena Cozlovschi, asistent de scenografie Andreea Burlacu. Alice Safta semnează asistența regie, mișcarea scenică și coregrafia spectacolului. Erin Dăneț a realizat compoziția și ilustrația muzicală iar Sergiu Bucur este cel care a tradus și a adaptat textul în limba română. Filmare video și montaj: Andrei Chișa.

În distribuție, spectatorii îi vor întâlni pe Adi Gheo, Denisa Iova, Sergiu Bucur, Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Florin Aioane, Loredana Adăscăliței, Emanuel Cristoiu, Inga Marcu, Dan Cojocaru.

Spectacolul pentru tineret prezintă lumea unui grup de tineri, dintr-o suburbie americană, cu încercările și bucuriile prin care trec zi de zi, cu temerile de care sunt permanent încercați dar și speranțele și visele, pe care unii dintre ei le au și care, din păcate, le sunt umbrite de un viitor nesigur. Sunt rebeli și …. în căutarea visului american dar și a propriilor lor idealuri, fără să înțeleagă cine sunt, într-o societate dominată de angoase, nihilism, izolare, debusolare generală și rasism.

Vineri, 6 mai, spectacolul „Cenușăreasa”, după Charles Perrault, un spectacol pentru copii, dedicat etapei de vârstă 5+, a cărui regie artistică și scenariu au fost realizate de Daniel Stanciu, pe scenografia Carmencitei Brojboiu. Consultantul în mânuire păpuși al spectacolului este Aneta Forna Christu.

In distribuție: Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu, Alina Manțu.

Spectacolul pentru copii reprezintă un imn adus frumuseții şi dragostei curate, prieteniei și bunătăţii. Zadarnic mama vitregă și rea şi cele două surori leneşe mincinoase şi afurisite o împiedică pe Cenuşăreasa să ajungă la balul de la palat. În ciuda tuturor piedicilor, ea reușește, pentru că este bună şi harnică, frumoasă şi iubită de păsări şi şoricei, ocrotită de Zâna cea Bună. Îmbrăcată într-o rochie albastră de o rară frumuseţe, încălţată cu pantofiori de aur va merge la balul de la palat într-o caleașcă cu totul şi cu totul de aur. Prinţul o-ndrăgeşte îndată, dar, din păcate, Cenuşăreasa dispare la miezul nopţii pierzându-şi un pantofior. Desigur, prinţul, cu ajutorul pantofiorului pierdut de ea, o va regăsi şi vor face o nuntă ca-n poveşti şi vor trăi până la adânci bătrâneţi, înconjuraţi de o dragoste binemeritată.

Scenariul, regia, muzica, luminile îmbină armonios momentele de duioșie şi haz ale actorilor şi păpuşilor, care joacă cu dăruire şi talent în aplauzele micilor şi marilor spectatori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.584 secunde