Weekendul avanpremierelor pe scenele teatrelor constănțene

214
Weekendul avanpremierelor pe scenele teatrelor constănțene - fondweekendulavanpremierelor-1649441237.jpg

Articole de la același autor

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” și Teatrul de Stat au pregătit constănțenilor, pentru acest weekend, două spectacole nou-nouțe, ce urmează să intre în repertoriul celor două instituții de cultură începând cu 9 aprilie 2022.

La Teatrul „Căluțul de Mare”, sâmbătă, 9 aprilie 2022, de la ora 10.30 (bilete epuizate) și de la ora 12, va avea loc avanpremiera spectacolului cu păpuși și actori „Dorothy în lumea lui Oz”, o adaptare după romanul autorului L. Frank Baum.

Spectacolul este dedicat copiilor, începând cu vârsta de trei ani, în fapt, o poveste emoționantă despre copilărie, iubire, prietenie și curaj. Micuța Dorothy nu este un personaj, este un simbol, iar lumea fantastică a lui Oz există, cu siguranță, în sufletul fiecăruia dintre noi. Nucleul spectacolului este construit pe ideea de dragoste și încredere, de atașament față de familie, față de adevăr, principii deosebit de relevante pentru copii, mai ales.

În distribuție, copiii îi vor întâlni pe: Denisa Iova, Clara Ghiuvelechian, Ion Ciolan, Inga Marcu, Tiberiu Roșu, Andrei Stroescu, Daniel Minciună și Claudia Brădescu. Vocea Vrăjitorului din Oz îi aparține maestrului Lică Gherghilescu. Regia artistică și scenariul aparțin regizoarei Petronela Purima Tănase, iar scenografia lui Vlad Tănase. Muzica spectacolului a fost compusă de Vladimir Crețu, iar Alice Safta semnează coregrafia piesei de teatru. Light design-ul spectacolului a fost realizat de Aurel Palade. Spectatorii, și cei mici, și cei mari, sunt așteptați la un spectacol extraordinar, bazat pe o poveste ale cărei pilde sunt mereu actuale, având un mesaj foarte clar: „Dorințele se îndeplinesc și în realitate!”

Premiera va avea loc duminică, 10 aprilie 2022, de la ora 10.30.

A patra premieră a stagiunii 2021-2022 la Teatrul de Stat

Recent inaugurată, Sala Studio găzduiește în acest weekend a doua avanpremieră, respectiv a patra premieră a stagiunii 2021-2022 a Teatrului de Stat Constanța - „Îndoiala”, de John Patrick Shanley.

În versiunea regizată de Diana Mititelu la Constanța, decorul este conceput de scenografa Andreea Săndulescu, costumele, de Ioana Ungureanu, iar universul sonor (sound design-ul) poartă semnătura Adrian Piciorea. Traducerea textului îi aparține lui Eugen Gyemant.

În distribuție: Părintele Brendan Flynn - Iulian Enache; Sora Aloysius Beauvier: Dana Dumitrescu; Sora James: Cristiana Luca; Doamna Muller: Laura Iordan-Adrian.

După cum au anunțat organizatorii, au fost programate trei reprezentații în avanpremieră ale acestei noi producții: sâmbătă, 9 aprilie, duminică, 10 aprilie, și vineri, 15 aprilie, de la ora 19.00. Premiera oficială va fi sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 19.00.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate pe platforma Mystage – http://bit.ly/2lr2cFz sau de la casa de bilete situată chiar în incinta Sălii Studio, strada Ion Lahovari nr. 2A, vizavi de Parcul Arheologic.

Noi provocări pentru o tânără regizoare

Diana Mititelu a absolvit în 2015 Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, secţia Regie teatru, şi un master la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia Regie teatru. În 2018 a pus în scenă o cunoscută piesă a lui Imre Madach la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Apoi, în cadrul proiectului de transformare a Teatrului de Stat din Constanţa, sub conducerea managerului Erwin Şimşensohn, regizoarea Diana Mititelu a acceptat să abordeze şi textul uneia dintre cele mai cunoscute autoare din Israel - Edna Mazya, „Jocuri în curtea din spate”, spectacol cu care a câștigat anul trecut Premiul UNITER pentru debut.

De această dată, regizoarea și-a îndreptat atenția asupra unui text al dramaturgului și regizorului american de origine irlandeză John Patrick Shanley, piesa „Îndoiala”, laureată, în 2005, a Premiului Pulitzer și a Premiului Tony. Piesa a devenit și mai cunoscută în 2008, când a fost ecranizată, în regia autorului, cu o distribuție de excepție: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams și Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0712 secunde