Spectacolul „Ziua Z”, al Teatrului de Stat din Constanța, premiat de UNITER

418
Spectacolul „Ziua Z”, al Teatrului de Stat din Constanța, premiat de UNITER - ziuaz-1656997675.jpg

Articole de la același autor

Aseară, la Palatul Culturii din Bistrița, a avut loc Gala premiilor UNITER, prilej cu care spectacolul „Ziua Z”, al Teatrului de Stat din Constanța, a primit premiul pentru Cel mai bun teleplay. Premiul i-a fost înmânat directorului Erwin Șimșensohn, care de altfel a făcut parte din juriul altei categorii, cea care a desemnat Cea mai bună piesă românească a anului 2021 (adjudecat de „Plugarul şi Moartea” de Johannes von Tepl, dramatizarea și regia Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi).

Echipa care a produs spectacolul „Ziua Z”, care a fost lansat anul trecut, de Ziua Mondială a Teatrului, este formată din: scenarist Ionuţ Sociu, regia Bobi Pricop, scenografia Oana Micu, cinematografia Mihai Popa, muzica originală Eduard Gabia, streaming Răzvan Rusu. Distribuţia: Marian Adochiţei, Theodor Șoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Iulian Enache, Nina Udrescu, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Mirela Pană, Dan Cojocaru, Georgiana Mazilescu, Liliana Cazan, Ștefan Mihai, Cristiana Luca, Laura Crăciun, Andu Axente, Adrian Dumitrescu.

Având la bază un scenariu original, creat special pentru acest proiect, spectacolul hibrid „Ziua Z” spune povestea a patru tineri care plănuiesc răpirea fiului unui influent om de afaceri. Acţiunea lor se vrea a fi una justiţiară, în condiţiile în care fiul a scăpat de închisoare după intervenţia salvatoare a tatălui. Mai mult decât atât, cei patru se folosesc de acest moment intens mediatizat pentru a lansa un manifest şi o nouă mişcare prin care se urmăreşte o schimbare de paradigmă în România de azi.

Spectacolul testează modurile prin care teatrul mai poate fi prezent şi relevant în vieţile noastre în acest moment (Constanţa se află în scenariul roşu), propunând un concept artistic dinamic, adaptat realităţilor pe care le trăim. Montarea este construită pe două planuri - susţinute de filmări live care se desfăşoară atât într-o maşină care goneşte pe străzile oraşului, cât şi în studioul unei televiziuni locale, aflate pe scena TSC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4889 secunde