Teatrele pregătesc stagiunea artistică estivală. Ultimele două spectacole în sala de la "Oleg Danovski"

394
Teatrele pregătesc stagiunea artistică estivală. Ultimele două spectacole în sala de la

Articole de la același autor

În sfârșit, după doi ani de restricții, nu numai turismul, dar și viața artistică a litoralului se întoarce la normalitate, turiștii, dar și constănțenii având ocazia, vara aceasta, să petreacă seri memorabile în compania actorilor și artiștilor din teatrele constănțene.

Pentru Teatrul de Stat, stagiunea 2021-2022 s-a încheiat chiar de Ziua Copilului, odată cu prezentarea, în Sala Studio, a spectacolului „Ace de siguranță“. În curând, programul stagiunii estivale, care se va desfășura în lunile iulie şi august, cu peste 30 de spectacole ale teatrelor din toată țara, concerte, expoziții, lansări de carte şi alte evenimente culturale, va fi făcut public pe site-ul Teatrului de Stat, dar și pe pagina de Facebook.



„Madame Butterfly” și „Turandot”, ultimele spectacole în sală


Dacă Teatrul de Stat și-a anunțat stagiunea estivală ca debutând în luna iulie, pentru Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” aceasta debutează chiar din weekendul viitor.

În perioada 10 iunie - 15 septembrie, vor avea loc, pe terasa teatrului sau pe scena special amenajată în fața teatrului, în parc, în weekend, începând cu ora 20.30, o serie de 33 de evenimente culturale deosebite. În compania fermecătoare a muzicii, publicul va putea trăi momente de relaxare și bucurie alături de talentații soliști vocali și artiști lirici constănțeni. „O Sole Mio”, „Magic Swing” sau „Pianul călător” sunt doar câteva dintre spectacolele susținute de artiștii de la malul mării. Intrarea este liberă.

Până atunci, însă, artiștii operei ne invită sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19.00, la celebra operă „Madama Butterfly”, compusă de Giacomo Puccini pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa (bazat pe o povestire de John Luther Long și o piesă de David Belasco). Premiera operei a avut loc la Brescia, pe data de 28 mai 1904. Acţiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki.

Soliști: Anda Pop (Brașov), Lucia Mihalache, Marius Eftimie, Doru Iftene, Anton Zidaru (București), Ionela Duma, Cristian Caragea, Laurențiu Severin, Adrian Pîrlea, Andrei Băican.

Duminică, 5 iunie 2022, de la ora 19.00, este programată o altă operă aparținând compozitorului italian Giacomo Puccini - ”Turandot”, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano. Premiera mondială a avut loc la 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul s-a întrerupt la locul până unde compusese Puccini și a spus: „În acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: „Viva Puccini!” urmat de ovațiile publicului.

Soliști: Akiko Hayakawa (Japonia), Răzvan Săraru, Veronica Răceală Debut, Leonard Bernad (București), Marius Turtoi, Cristian Caragea, Marius Eftimie, Doru Iftene, Anton Zidaru (București), Ionuț Neagu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.495 secunde