O nouă lansare de carte la biblioteca județeană

147
O nouă lansare de carte la biblioteca județeană - lansarecarte-1657123189.jpg

Articole de la același autor

Joi, 7 iulie 2022, ora 17.30, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța are loc lansarea volumului de poezii „Într-o seară, la Rubla” (Editura Ex Ponto, 2022), scris de Ecaterina Marga.

Autoare a trei volume de sonete, „Prea tânărului Will”, editate de editura Ex Ponto, înscrise în tradiția din care face parte și scriitorul pomenit în titlu, nimeni altul decât marele William Shakespeare, volumul „Într-o seară, la Rubla” are un alt timbru. Descris de organizatorii evenimentului drept „îndurerat și meditativ, cu firul versului întors în jurul unui loc emblematic, întipărit în istoria personală. Poezia Ecaterinei Marga te deprinde cu un ton baladesc, poezie de argint vechi, ros de oxizi, de porțelanuri scoase la ocazii, de batiste cu monogramă, de mănuși din piele de căprioară, de voalete, de ceremonialuri și carnavalesc. Cu toate acestea energia răzbate din ea ca mustul care dă în clocot în drumul lui spre vin. Și toate acestea merită o degustare!”.

Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”, scriitoarea Emilia Dabu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea și doctorul psihanalist Ioana Georgescu, urmată fiind de un dialog al autoarei cu publicul și o sesiune de autografe.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4713 secunde