Masă rotundă despre istoria aromânilor dobrogeni, la Biblioteca județeană

180
Masă rotundă despre istoria aromânilor dobrogeni, la Biblioteca județeană - xsteliana2-1655918313.jpg

Articole de la același autor

Pentru reputatul om de radio constănțean Steliana Bajdechi, care s-a retras de doi ani la pensie, Biblioteca județeană „I.N. Roman” din Constanța a devenit noua destinație predilectă, fiind invitatul preferat la cele mai recente lansări de carte. Ne referim la cartea de poezie semnată de actrița Arina Cojocaru – „Lecția de zbor”, dar și la cartea biografică dedicată actriței Agatha Nicolau, de a cărei coordonare s-a ocupat teatrologul Anaid Tavitian.

De data aceasta, joi, 23 iunie, de la ora 18.00, Steliana Bajdechi este protagonista mesei rotunde ce va avea loc în Aula Bibliotecii Județene, invitată fiind în dialog cu prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii, dar în calitate de autoare a cărții „Timpul regăsirii. Fiii Avdellei” (Eikon, 2018),

Ce înseamnă tradiția și de ce aromânii o așază la mare cinste, trăiesc în acord cu tradiția? Ce înseamnă tradiția în raport cu familia și care sunt figurile tutelare ale familiei din care provine autoarea? Ce înseamnă să trăiești din memoria strămoșilor, a familiei, în cunoștință de un loc în care ei au trăit, dar tu nu ai trăit? Unde este patria pentru un aromân? Ce semnificație are dialectul vorbit în familie și care este relația lui cu limba română curentă? Cum intră aromânii în istorie, care sunt valorile pe care le promovează? Ce înseamnă să fi aromân și ce înseamnă Constanța, Dobrogea pentru aromâni? Ce ne poate spune jurnalistul cultural despre o carieră prestigioasă, care au fost provocările cele mai importante ale profesiei? La toate aceste întrebări, dar și la altele, se va încerca un răspuns în dialogul propus de organizatori.

Masa rotundă se încheie cu o sesiune de autografe, iar Steliana Bajdechi va intra în dialog cu cititorii săi.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care vor avea loc, pe tot parcursul lunii iunie, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2934 secunde