Maratonul de lectură al copiilor din Constanța, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman”

221
Maratonul de lectură al copiilor din Constanța, la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” - 27407736254344944265785465013263-1644937155.jpg
Astăzi, 15 februarie 2022, la „Sala de împrumut pentru copii” din cadrul Bibliotecii Județene Constanța, a avut loc un eveniment realizat în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” Constanța, dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a Lecturii.

Cititul conferă informație, valori morale, creează pârghii pentru creație și pentru asimilare de concepte noi.

Campioni la citit reprezintă un proiect de educație prin lectură prin care încercăm să îi aducem pe copii mai aproape de carte, pentru ca ei să conștientizeze beneficiile cititului și să descopere bucurie prin lectură.

De Ziua Națională a Lecturii, prin proiectul Campioni la citit, copiii din Constanța dau viață poveștilor printr-un maraton de lectură.

Elevii clasei a II-a C, coordonați de prof. înv. pr. Oana Magdalena Fătu de la Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” Constanța vor citi cartea „Hänsel și Gretel” de Frații Grimm, o ediție cartonată și tipărită pe format mare, oferită de Editura Litera. Cartea va fi deschisă și așezată în față, iar la semnalul „start lectură” al doamnei învățătoare, copiii vor păși pe rând în fața colegilor și vor citi câte un fragment din carte.

Când ultimul copil va ajunge la sfârșitul poveștii, maratonul se va fi încheiat și toți elevii vor primi diplome de „campioni la citit”.

Un mod frumos și creativ de a sărbători prima ediție a Zilei Naționale a Lecturii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4678 secunde