Invitație la cea de-a doua săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

250
Invitație la cea de-a doua săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului - stagiuneaestivala1-1657547197.jpg
Miercuri, 13 iulie, în Parcul Arheologic, de la ora 21.00, începe a doua săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului (SEAS), eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța, cu spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, realizat de Carmen Lidia Vidu, „foarte vizual și emoționant, despre viața Mariei Tănase” (conform descrierii directorului Erwin Șimșensohn), avându-le ca protagoniste pe actrița Mirela Pană și pianista Elena Gatcin.

Joi, 14 iulie, ora 21.00, invitat pe scena Teatrului de vară Soveja va fi Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, o instituție culturală foarte importantă din România, cu spectacolul „O scrisoare pierdută”, după I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Teatrul „Luceafărul” din Iași aduce vineri, 15 iulie, de la ora 21.00, pe scena din Parcul Arheologic, un spectacol non-verbal, pentru copii și tineret - „Stația clovnilor”.

Pentru că au avut foarte mare succes și sunt reprezentative pentru teatrele invitate, două din cele 38 de spectacole sunt reluări de acum doi ani. Unul dintre acestea - „Piatra din casă” de Vasile Alecsandri, în regia unuia dintre cei mai importanți regizori din România Alexandru Dabija - este readus sâmbătă, 16 iulie, ora 21.00, la Constanța, pe scena din Parcul Arheologic, de Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești

Nu lipsesc din agenda SEAS și teatre din București cu actori vedetă. Teatrul „Odeon” din București prezintă duminică, 17 iulie, de la ora 21.00, la Teatrul de vară Soveja, una dintre marile piese ale dramaturgiei americane, „Cui e frică de Virginia Wolf” de Edward Albee, regia A. Mâzgăreanu. În distribuție: Carmen Tănase, Adrian Titieni

Tot duminică, 17 iulie, ora 21, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, prezintă, pe scena din Parcul Arheologic, un colaj de muzică de film de muzică de Broadway - „Pe aripile cântului”, cu soliști acompaniați de orchestră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4857 secunde