Agenda de evenimente a celui mai aglomerat weekend pe litoralul românesc

869

Articole de la același autor

În preambulul mult-așteptatei sărbători a Zilei Marinei, în acest weekend au fost programate o serie de evenimente nu numai pentru miile de turiști care vin într-o minivacanță, dar și pentru localnici.

Festivalul JazzUP Sea a debutat joi, 11 august, cu primele concerte, dar și cu evenimente conexe – workshop-uri cu teme muzicale pentru copii și tineri, două Jam Sessions cu artiștii festivalului și două concerte de muzică electronică. Al treilea concert din cadrul Festivalului JazzUP Sea, are loc sâmbătă, 13 august, ora 19:00, în Piața Ovidiu și va fi susținut de Ana-Cristina Leonte & The Bash, o trupă formată din artiști ai noului val din jazzul românesc, care va explora conceptul de „Quality Time”. Ultimul concert al festivalului, duminică, 14 august, ora 19:00, programat tot în Piața Ovidiu, va fi susținut de excelentul Sorin Zlat Trio și va explora tema atingerii fizice, fiind intitulat „Physical Touch”.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.







KI (Kiss fm) MA (Magic fm) RO (Rock fm)

Sărbătoarea muzicii românești de la Marea Neagră, din cadrul evenimentului KIMARO, a început vineri, 12 august, cu Magic Sunsets și concertul trupelor Trei Sud Est, Bere Gratis și Holograf.

Seara Kiss Energy va avea loc sâmbătă, 13 august, când pe scenă vor urca artiști români ale căror concerte sunt întotdeauna spectaculoase și pline de energie: Spike, Antonia, Delia și Voltaj.

Duminică, 14 august, Lupu’ cel Rău, Bucovina și Timpuri Noi urcă pe scenă pentru show-uri de neuitat sub semnul Rock Nights.



Teatrul „Oleg Danovski”


Stagiunea estivală a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” continuă sâmbătă, 13 august, de la ora 20:30, cu spectacolul „O, sole mio”, la care își dau concursul soliștii Răzvan Săraru, Gabriela Dobre, Mihaela Ionescu, Iulian Bratu, Stela Sîrbu, Maria Cernat, Octavian Minea, Adrian Clinciu, Silvia Simionescu, Ionuț Boancheș, Veronica Răceală.



Duminică, 14 august, de la ora 20,30, spectacolul „Farmecul Muzicii” va încheia seria reprezentațiilor din acest weekend. Soliști: Răzvan Săraru, Adrian Clinciu, Silvia Simionescu, Elena Rotari, Gabriela Dobre, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Maria Cernat, Veronica Răceală, Iulian Bratu, Ionuț Boancheș. Soliști balet: Cătălina Iliescu, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Iguacel Sanchez, Mihai Pâslaru, Luna Muramatsu.



„Desculț în parc” și „Take, Ianke și Cadâr”, pe scenele SEAS


Cea de-a șasea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului (SEAS) se încheie cu două capodopere ale scenei.

Sâmbătă, 13 august 2022, ora 20:30 publicul are ocazia de a vedea, în Parcul Arheologic, o nouă reprezentație a spectacolului de succes al Teatrului de Stat Constanța „Desculț în parc”, de același Neil Simon, autorul american care a ținut capul de afiș al acestei stagiuni estivale, în regia lui Liviu Manolache. Cei aflați la începutul căsniciei vor rezona cu dificultățile pe care tinerii le întâmpină, iar cei care au renunțat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar și în a doua jumătate a vieții și pot răscoli sentimente uitate.

Duminică, 14 august 2022, de la ora 20:30 - Teatrul Național Târgu Mureș aduce pe scena Teatrului de Vară Soveja o capodoperă a dramaturgiei românești din toate timpurile, „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Nicu Mihoc.

Spectatorii din Dobrogea interetnică pot empatiza foarte ușor cu povestea celor trei mici negustori, unul român, unul evreu și unul turc, care trăiesc în bună înțelegere, relațiile lor de prietenie fiind tulburate doar de prejudecățile sociale. Iar replicile pline de umor jovial, specific fiecăreia dintre etnii, fac din această comedie una nemuritoare.



Vă reamintim că, pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, TSC a inițiat o campanie promoțională early bird, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic având tariful redus de 30 lei.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.mystage.ro, de la Info Point City Park Mall, de la Agenţia de bilete din bd. Tomis nr. 97 și, cu o oră înainte, de la casieriile din locațiile în care sunt programate spectacolele – Teatrul de Vară Soveja sau Parcul Arheologic.

SEAS este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțat de Consiliul Județean Constanța. Partener principal este Primăria Municipiului Constanța.

Americanii se alătură la sărbătoarea Constanței

Formațiile muzicale ale Forțelor Navale Române și Diviziei 101 Aeropurtate a SUA, cantonată la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, susțin o serie de concerte în Constanța, începând de joi, 11 august.

Sâmbătă, 13 august, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 09.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament.

Muzeul Național al Marinei Române va putea fi vizitat, gratuit, sâmbătă, 13 august, și luni, 15 august, în intervalul orar 09.00-16.00.

Marinarii militari vor desfășura duminică, 14 august, la Monumentul Marinarilor Români (Crucea Marinarilor) din Constanța, o ceremonie militară și religioasă, pentru a aduce un omagiu marinarilor care își dorm somnul de veci în adâncurile mărilor și oceanelor, iar de la ora 17.00 până la ora 21.00, vor fi prezenți în Portul Tomis, cu o expoziție de tehnică militară.

Demonstrații oferite de meșteri populari din Muntenia, Oltenia, Moldova şi Dobrogea

Continuând seria evenimentelor estivale, Muzeul de Artă Populară Constanța organizează, în perioada 13-15 august 2022, manifestarea „Meșteșuguri tradiționale - prelucrarea artistică a lemnului”, prin care se doreşte punerea în valoare a principalelor aspecte legate de arta prelucrării lemnului: tehnicile de lucru, formele şi motivele decorative, precum şi continuitatea şi evoluţia acestui meșteșug ancestral.

Cunoscând o varietate de esenţe, lemnul a reprezentat o materie primă care s-a găsit cu ușurință în mediul înconjurător al satului românesc. De-a lungul timpului, din lemn s-au confecţionat obiecte cu o largă întrebuințare în cadrul gospodăriei ţărăneşti, având atât rol utilitar, cât şi decorativ.

Pe platoul din faţa muzeului, cei interesaţi vor putea admira o multitudine de obiecte tradiţionale lucrate cu măiestrie de meşterii lemnari: cruci de mână, candele, troiţe miniaturale, lăzi de zestre, scaune, linguri, găvane, căuce, covate, sărăriţe, icoane de vatră sculptate în lemn sau icoane pe sticlă cu rame decorate prin crestături.

La eveniment vor participa, după cum informează reprezentanții muzeului-gazdă, meșteri populari din Muntenia, Oltenia, Moldova şi Dobrogea, reprezentativi pentru acest gen al creației populare tradiționale: Vasile Moldoveanu (Moreni, județul Dâmbovița), Lepădatu Cristian (Băbeni, județul Vâlcea), Marian Viorel (Fălticeni, județul Suceava), Botezatu Vasile (Constanţa). Aceştia vor face demonstraţii de lucru şi vor oferi celor interesaţi informaţii legate de meşteşugul pe care-l practică.

Totodată, manifestarea va avea şi un invitat special, o reprezentantă a etniei tătare din Dobrogea, Epsen Memet, care va imprima o notă exotică evenimentului, prezentând podoabe specifice ale acestei etnii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6178 secunde