Aleşii locali din Constanţa votează noi proiecte. Probleme legate de infrastructură, dar şi altele pe ordinea de zi

188
Aleşii locali din Constanţa votează noi proiecte. Probleme legate de infrastructură, dar şi altele pe ordinea de zi - fondsedintacl31-1661787926.jpg
Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, i-a convocat pe consilierii locali în şedinţă ordinară pentru miercuri, 31 august, începând cu ora 14:00. Pe ordinea de zi se află 37 de proiecte care urmează să fie dezbătute şi apoi votate de aleși.

Printre acestea se află mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea oraşului Constanţa, cum ar fi proiectul de hotărâre privind aprobarea reorganizării Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa prin transformare în societate comercială cu răspundere limitată cu asociat unic cu denumirea „Administraţia Fondului Imobiliar SRL”.

Oraşul Constanţa este înfrățit cu mai multe localităţi, iar una dintre ele este Cahul din Republica Moldova. Astfel, pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţării proiectului „Construcţia unui complex sportiv multifuncţional în municipiul Cahul” din Republica Moldova.


Unităţile de învăţămân sunt, de asemenea, importante pentru administraţia locală, aşadar miercuri se va vota şi proiectul de hotărâre pentru desemnarea unor reprezentanți ai Consiliului Local al municipiului Constanța în Comisia de evaluare a probei de interviu privind concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar.

În cartierul Tomis Nord se lucrează intens la infrastructură. Pe ordinea de zi a şedinţei se află în acest sens proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza studiu de fezabilitate pentru „Amenajare peisagistică şi parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava/Aleea Argeş, municipiul Constanţa”.

Termoficare SRL este o instituţie foarte utilă şi benefică pentru municipiul Constanţa, astfel că aleşii locali vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării către Termoficare Constanţa SRL a compensării pierderilor induse de prestarea serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie neacoperite în tarif, aferente perioadei 01.09.2021-31.12.2021.


Nu în ultimul rând, consilierii locali nu au uitat nici de eroii de la Revoluţie şi îi recompensează pe aceştia. Pe ordinea de zi există un proiect de hotărâre privind atribuirea unei suprafeţe de teren reprezentând loc de veci în proprietatea lui Nicolau Stelian, revoluţionar, în baza Legii nr. 341/2004 a recunoştinţei pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977, cu modificările şi completările ulterioare. Exact în aceeaşi situaţie se mai află şi alţi revoluţionari, cum ar fi Viorel Pantan, Edvin Begali şi Nicolae Cazacu.


În ultimul timp s-a tot vorbit despre achiziţionarea de autobuze electrice în Constanţa, iar primarul Vergil Chiţac a iniţiat astfel proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL nr. 267/2018 de aprobare a participării în cadrul proiectului de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, a cheltuielilor legate de proiect, precum şi de aprobare a Acordului de parteneriat şi a Protocolului de asociere privind realizarea în comun a unei achiziţii publice ocazionale pentru proiectul „Achiziţie de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 12 m”.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele aflate pe ordinea de zi ale şedinţei de miercuri, care se va desfăşura în format online.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.551 secunde