Aleşii locali din Constanţa, convocaţi în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

759
Aleşii locali din Constanţa, convocaţi în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi - fondsedintaacl1-1648481063.jpg
Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a convocat Consiliul Local Constanţa în şedinţă ordinară pentru data de 31 martie, începând cu ora 12.00. Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 50 de proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aleşii locali.

Unul dintre proiectele importante pe marginea căruia se va discuta în cadrul şedinţei este proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizate de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordate populației pentru perioada 01-11.2021-30.04.2022, în municipiul Constanța.

Pe ordinea de zi mai există şi o informare privind deplasarea externă a consilierului local Ateș Casimceali în Marsilia, Franța, în perioada 2-5 martie 2022. Consilierii locali vor vota de asemenea şi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza de studiu de fezabilitate pentru construire străzi din municipiul Constanța – cartier Palazu Mare – strada Camil Ressu, strada Ștefan Dărăscu, strada Tache Ionescu, strada Theodor Pallady și strada Rozelor.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziției serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța prin primar, ale Primarului municipiului Constanța și ale Consiliului local al municipiului Constanța, precum și împuternicirea primarului municipiului Constanţa în vederea semnării contractelor având ca obiect servicii de asistență și reprezentare juridică se află şi el pe ordinea de zi a şedinţei de joi.

Sportul constănţean a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru aleşii locali, astfel că aceştia vor vota şi proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume din bugetul local pentru premierea sportivilor și antrenorilor constănțeni din cadrul Clubului Sportiv Farul Constanța, care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale, desfășurate în anii competiționali 2020 și 2021.

Pentru a întări ideea de implicare în sport, consilierii vor trebui să analizeze şi să voteze şi proiectul de hotărâre pentru suplimentarea fondurilor financiare acordate Asociației Baschet Club Athletic Constanța privind alocarea unor sume din bugetul local pentru finanțarea activităților sportive în anul competițional 2021 și sezonul competițional 2021-2022.

Totodată va fi votat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României privind trecerea imobilului Complex Sportiv Triunghi Constanța situat în municipiul Constanța, str. Caraiman F.N. din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța în domeniul public al municipiului Constanța. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele care urmează să fie dezbătute şi apoi votate de către consilierii locali din Constanţa în şedinţa de joi.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4946 secunde