Veşti bune pentru cartierul Veterani. Încep amenajarea şi asfaltarea străzilor

956
1

Articole de la același autor

Cartierul Veterani se transformă, în sfârşit, în zonă rezidenţială civilizată. După ce a atras, în ultimii ani, numeroşi constănţeni hotărâţi să locuiască acolo, la casă, să aibă curte, iarbă verde şi linişte, zona din sudul municipiului începe să prindă contur. După proceduri tărăgănate, hârtii nenumărate şi birocraţie fără sfârşit, autorităţile locale se apucă, în sfârşit, de treabă şi amenajează străzile cartierului.





Primăria Constanţa a emis, săptămâna trecută, autorizaţiile de construcţie pentru asfaltări în zona Veterani. Este vorba despre lucrări aferente tramei stradale din municipiul Constanţa, cartier Veterani, etapa întâi, strada Mareşal Alexandru Averescu, strada Veteranilor, strada Mareşal Antonescu, strada General Lt. Mociulschi, strada Lt. Col. (R) Ion Jalea (Prelungirea Comarnic). Concret, vizează cinci tronsoane şi cinci autorizaţii de construcţie. Primul document, AC nr. 195 din 10 martie 2022, privește strada Comandor Constantin „Bibi” Costache (fostă Mareşal Antonescu). Lucrările vor fi realizate prin SC Confort Urban SRL. Valoarea investiţiei pe această arteră este de 959.048 lei. AC nr. 196/10.03.2022 vizează strada Veteranilor, iar valoarea lucrărilor este de 404.795 lei. AC nr. 197/10.03.2022 este emisă pentru lucrările de pe strada Mareşal Alexandru Averescu (strada A), pentru care este prevăzută suma de 1.991.489 lei.



Proprietarii de terenuri din această zonă aşteaptă de câţiva ani buni aceste lucrări, mai ales că mulţi dintre ei şi-au construit case şi s-au şi mutat deja. Între timp, o parte a cartierului a fost deja racordată la reţelele de utilităţi. Aceasta este însă doar prima etapă. Alte artere sunt cuprinse în cea de-a doua etapă, care, cel mai probabil, va fi demarată anul viitor.



Parc de patru hectare

„Cartierul Veterani, situat la limita de sud a municipiului, delimitat de strada Fântânele, Şoseaua Mangaliei şi DN 39E, drumul de legătură a municipiului cu comuna Cumpăna, a înregistrat, de-a lungul ultimilor zece ani, o intensă dezvoltare urbanistică reprezentată în principal prin construcţii de locuit proprietate privată. Având în vedere exploatarea actuală a drumurilor existente în condiţii total necorespunzătoare, se impun necesitatea şi oportunitatea adoptării unor soluţii tehnice optime, prin delimitarea părţii carosabile adaptate la dimensiunile şi condiţiile existente din amplasament şi la regimul de proprietate al terenurilor, corelate în cadrul amprizei prevăzute în reglementările urbanistice, realizarea sistemului rutier cu aplicarea de îmbrăcăminte asfaltică şi amenajarea de acostamente, după caz, realizarea de reglementări ale circulaţiei rutiere, cu indicatoare rutiere”, a declarat primarul Vergil Chiţac.



De asemenea, în perioada următoare, o suprafaţă importantă a zonei va fi transformată în parc. Este vorba despre un teren cu o suprafaţă de patru hectare, situat între Şoseaua Mangaliei şi cartierul Veterani. Acesta va fi amenajat modern, cu spaţii de recreere, alei, locuri de odihnă, terenuri de joacă, iluminat public, zone pentru practicarea sportului în aer liber. De asemenea, vor fi zone verzi pentru lectură în aer liber şi un spaţiu cultural de tip cinematograf/teatru/amfiteatru, existând chiar posibilitatea de a include spaţii acoperite şi închise cu structuri uşoare, care să găzduiască evenimente culturale sau magazine.



Comentează știrea

Mircea
14 martie 2022
Atitu

Prelungirea Câmpinei așteaptă de 27 de ani dar e ținută doar pentru campanii electorale.

Pagina a fost generata in 1.4067 secunde