Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

255
Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Ce proiecte se află pe ordinea de zi - fondsedintacjc2-1650206006.jpg
Consiliul Judeţean Constanţa a fost convocat de către preşedintele instituției, Mihai Lupu, în şedinţă ordinară, pentru data de 20 aprilie, cu începere de la ora 13.00. Pe ordinea de zi se află 18 proiecte care urmează să fie dezbătute şi apoi votate de către consilierii judeţeni.

Unul dintre cele mai importante proiecte este cel care vizează aprobarea protocolului de colaborare între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Banca Mondială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și UAT Județul Constanța, pentru proiectul „Modernizarea sistemului de evaluare a dizabilității din România”.

Tot la acest capitol se mai încadrează şi proiectul de hotărâre privind înfiinţarea serviciului social în comunitate pentru persoanele adulte cu dizabilităţi – compartiment îngrijirea şi protecţia adulţilor cu handicap grav sau accentuat la asistentul personal profesionist, precum şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare.

Aşa cum se întâmplă la aproape fiecare şedinţă de CJC, există pe ordinea de zi şi câteva proiecte care fac referire la rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli a mai multor instituţii. Astfel, consilierii judeţeni vor vota proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului pe anul 2022, pentru Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța.

Totodată, aceştia vor vota şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe anul 2022, dar şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2022, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Aleşii judeţeni îşi vor îndrepta atenţia şi către instituţiile de cultură din Constanţa, astfel că aceştia vor vota proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2022, pentru Teatrul de Stat Constanţa, dar şi proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, pe anul 2022, pentru Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Pe ordinea de zi se mai află şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022, pentru Spitalul Clinic de Penumoftiziologie Constanța. De asemenea, pe ordinea de zi se mai află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și UAT Județul Constanța pentru proiectul „Centrul de Informare pentru Investiții Europene”.

Acestea sunt doar câteva dintre cele 18 proiecte care se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de CJC.

Întâlnirea aleșilor județeni se va desfăşura în sistem videoconferinţă, unii dintre consilieri fiind plecaţi din oraş şi neputând să ia parte fizic la ea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3005 secunde