Virgil Popescu, ministrul Energiei: "Nimeni nu va plăti peste plafon la curent şi gaz"

161
1
Virgil Popescu, ministrul Energiei:
Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, după şedinţa de guvern, că "nimeni nu va plăti peste plafon", în ceea ce priveşte facturile românilor la curent şi gaz.


Ministrul Energiei a explicat că plafonarea va funcţiona şi în această iarnă, iar facturile românilor la curent şi gaz nu vor creşte.

"Vă asigur că Ministerul Energiei ştie ce are de făcut. Dacă există acest plafon, e clar că nimeni nu va plăti peste acest plafon. E logic acest lucru, iar taxele şi impozitele pe zona de gaze naturale sunt foarte mari pentru depăşirea unui anumit preţ."



UPDATE. Nu vom avea probleme cu energia electrică şi gazele naturale în această iarnă

"Suntem într-un ritm accelerat şi am depăşit practic ţintele pe care ni le-am asumat pentru umplerea depozitelor cu gaze naturale.(...) Astăzi, observaţi că am depăşit 70% din gradul de umplere al depozitelor. Practic, avem peste 2,14 miliarde metri cubi în depozitele de gaze naturale. Mergem în ritm accelerat, nu oprim înmagazinarea şi sperăm să depăşim acest această ţintă de 80% la data de 1 noiembrie, aşa cum a fost asumat şi aprobat prin regulament în Consiliul de Miniştri, în data de 26 iulie, dacă nu mă înşel", a explicat Virgil Popescu.


UPDATE. Virgil Popescu a vorbit, de asemenea, şi despre o supraimpozitare pentru producătorii de energie.

"Avem acum o supraimpozitare în lege de peste 450 de lei pentru producători. E normal să fie impozitat tot lanţul, dar nu poate să stabilească Ministerul Energiei acest lucru. Asta trebuie făcut împreună cu Finanţele şi ANRE. Noi nu ne pricepem să punem taxe şi impozite. Nu pot unii să facă profituri foarte mari şi alţii să le plătească, nu e normal. Impozităm pe toată lumea atunci când sunt profituri foarte mari, iar piaţa de energie electrică, în anumite zone, face profituri foarte mari. După mine, un intermediar de energie electrică sau de gaze naturale nu ar trebui să câştige mai mult de câteva procente. Ia şi vinde, nu face altceva şi nu văd de ce ar trebui să câştige dublu sau triplu", a mai precizat ministrul.







Comentează știrea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5746 secunde