Ajutor de stat pentru companiile care investesc în energia eoliană și solară

211
Ajutor de stat pentru companiile care investesc în energia eoliană și solară - ajutordestatpentrucompaniilecare-1648825366.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Energiei anunță lansarea apelului de proiecte pentru producția de energie din surse regenerabile (eolian și solar), cu un buget de 457.700.000 euro, cu finanțare din PNRR. Se pot depune aplicații până pe data de 31 mai 2022, pe o platformă informatică al cărei link va fi postat pe site-ul ministerului Energiei.

„Venim cu soluții reale și cu finanțarea necesară. Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmărește creșterea cu aproximativ 950 MW a capacității instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrat. Realizarea investițiilor înseamnă soluții pe termen lung pentru asigurarea energetică a țării noastre”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Schema de ajutor de stat se adresează microîntreprinderilor, IMM-urilor și întreprinderilor mari, inclusiv întreprinderi nou înființate, care au ca activitate înscrisă în statutul societății, principală sau între altele, activitatea privind producerea de energie electrică (în scopul comercializării și/sau consumului propriu în cadrul societății sau grupului de societăți), corespunzătoare diviziunii 35.

Valoarea maximă a ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este:

Pentru energia eoliană

- 1.300.000 de euro pe MW - pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);

- 650.000 de euro pe MW - pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Pentru energia solară

- 750.000 de euro pe MW – pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);

- 425.000 de euro pe MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiții nu poate depăși 15.000.000 de euro pe întreprindere, pe proiect de investiții. Prin PNRR, componenta „energie” beneficiază de o alocare de 1,62 miliarde de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4493 secunde