A fost respinsă moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei. „Nu are nicio soluţie!”

791
A fost respinsă moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei. „Nu are nicio soluţie!” - fondmotiunerespinsa-1644421361.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. S-au înregistrat 98 voturi „pentru”, 190 „împotrivă” şi patru abţineri. Reamintim că USR a depus săptămâna trecută moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul «săptămâna viitoare» Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României”.

Potrivit USR, ministrul Popescu „periclitează” în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie.

Semnatarii moţiunii susţin că actualul ministru al Energiei a primit „şansa” să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă „a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani”.

„Poate nu ştiaţi, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp să ne arate ce poate şi să facă reforme. Dar să vedem ce a făcut Virgil Popescu la minister în ultimii ani. A continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenţi cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe «săptămâna viitoare» decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică. Mai mult, acest ministru liberal a preluat cu succes de la Liviu Dragnea un discurs anti-companii private. Doar contra unora, pentru că pe altele le-a promovat până şi în PNRR”, se afirmă în moţiune.

Totodată, USR califică drept „un dezastru” gestionarea crizei facturilor la energie, menţionând că românii au ajuns să plătească sume uriaşe, iar oamenii şi economia suferă din cauza unor decizii proaste luate de ministrul Virgil Popescu.



„Ministrul Virgil Popescu trebuie să dea explicaţii”


În replică, Uniunea Salvaţi România a anunțat că îl va rechema în Parlament pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a da explicaţii cu privire la creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale şi pentru a prezenta soluţiile pe care le are pentru criza din energie.

Deputatul USR Cristina Prună a declarat miercuri, la Parlament, că „PSD, PNL şi actuala majoritate au făcut bloc în faţa ministrului Virgil Popescu şi au respins moţiunea simplă” la adresa lui.

„Virgil Popescu este responsabil pentru bătaia de joc în ceea ce priveşte criza facturilor la energie. Şi-a bătut joc de milioane de români, de întreprinderile româneşti, unele dintre ele s-au închis rând pe rând, şi de un întreg sector energetic. Astăzi, în Parlament, în loc să vorbim despre această moţiune simplă şi în loc să îl avem pe ministrul Virgil Popescu prezent în sală, PSD şi PNL au schimbat total agenda şi ne-au pus pe masă un regulament prin care să interzică live-urile parlamentarilor în clădirea Parlamentului. De parcă asta îi interesa pe români, de cum parlamentarii fac sau nu fac live-uri aici în Parlament”, a spus Cristina Prună.

Ea a subliniat că USR condamnă comportamentul violent în Parlament, însă miercuri trebuia să se vorbească despre moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Românii trebuie să ştie că, de la 1 aprilie, acest Guvern şi acest ministru nu au nicio soluţie pentru a calma preţurile la energie şi gaze naturale. De aceea, Virgil Popescu trebuie să vină în Parlament şi să dea explicaţii, iar noi, USR, îl vom rechema în Parlament pentru a vedea care sunt soluţiile pentru această criză pe termen scurt, dar şi pe termen mediu sau lung, să avem investiţii şi să putem să reclădim acest sector energetic. Pentru că USR face ceea ce spune, astăzi vom depune şi un proiect de lege tocmai pentru a încuraja investiţiile în sectorul energetic, investiţiile în noi capacităţi de producţie de energie regenerabilă şi în stocarea de energie electrică", a afirmat aceasta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6624 secunde