Legea offshore, adoptată de plenul Senatului. Statul va avea drept de preempţiune

190
Legea offshore, adoptată de plenul Senatului. Statul va avea drept de preempţiune - legeaoffshore-1652289396.jpg

Articole de la același autor

Plenul Senatului a adoptat miercuri propunerea legislativă pentru modificarea Legii offshore, care reglementează operaţiunile petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol atât în perimetrele petroliere offshore, cât şi onshore de adâncime. Statul român va avea drept de preempţiune la achiziţia gazelor naturale, potrivit textului de lege.

Proiectul de act normativ a fost adoptat cu 91 de voturi pentru şi 13 împotrivă, scrie Agerpres.

Marţi, Comisiile pentru buget-finanţe şi pentru energie din Senat au dat raport comun de admitere asupra Legii offshore privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, cu 17 voturi pentru şi 2 împotrivă.

În cadrul şedinţei, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a subliniat că prin modificarea actualei legi se vor debloca investiţiile din Marea Neagră şi vor fi accelerate investiţiile în onshore-ul de adâncime, se va asigura securitatea în aprovizionare a ţării în caz de criză energetică, iar România va putea deveni şi furnizor de securitate energetică regională, după ce va produce mai mult decât va consuma.

El a menţionat că, faţă de legea iniţială, la regimul fiscal, acel impozit pe venitul suplimentar a fost practic eliminat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5754 secunde