Noi investiţii în oraşul Ovidiu. Se construiesc un campus şcolar şi o creşă

1017
Noi investiţii în oraşul Ovidiu. Se construiesc un campus şcolar şi o creşă - fondinvestitiiovidiu-1652289351.jpg
Oraşul Ovidiu a devenit de multă vreme o localitate căutată din ce în ce mai mult de investitori. Primăria oraşului Ovidiu a acordat destul de multe terenuri pentru diferiţi investitori astfel încât urbea să se dezvolte din toate punctele de vedere.

Una dintre cele mai mari investiţii din ultimul timp din Ovidiu este un campus şcolar care va fi dotat cu toate facilităţile necesare astfel încât elevii să aibă parte de cele mai bune condiţii. Campusul va fi construit de către societatea „Lumina”, care deţine în prezent în Constanţa Liceul Internaţional de Informatică şi Şcoala Spectrum.

Construcția va răspunde nevoilor educaționale și tehnologice actuale, în conformitate cu standardele UE.

Potrivit proiectului, campusul va fi alcătuit din șapte corpuri separate cu o suprafată închisă de 10.000 mp2 pe un teren de 12.500 mp2 în orașul Ovidiu (pe Drumul Național 2A - lângă Spitalul OCH).

Acest campus va avea capacitatea de a primi 920 de elevi și va fi un reper de educație și formare pentru următoarele generații. Vor exista toate nivelurile de învățământ, de la grădiniță până la liceu, săli de clasă inteligente, cursuri de limbă modernă, laboratoare care să facă față tuturor exigențelor științifice, cursuri de pregătire pentru olimpiade, săli de conferințe, spații generoase pentru relaxare. Va exista și o cantină cu o suprafață de aproximativ 200 mp2 unde se va putea servi masa cu meniuri diversificate și cu respectarea nevoilor calorice.

Grădinița își va desfășura activitatea într-un corp separat, dotat adecvat : săli de cursuri, dormitoare, sală de mese, locuri de joacă interioare și exterioare.

Pe lângă laboratoare de artă, precum pictură și muzică, vor exista o sală de sport interioară de 700 m2, două săli de sport de 148 m2, teren de baschet, gazon artificial și zone separate pentru fiecare grupă de vârstă.

Sănătatea elevilor va fi asigurată de un cabinet medical și unul psihologic. Școala va fi dotată cu o bibliotecă de aproximativ 100 mp2, pe care elevii o pot folosi chiar și în timpul liber sau pauze.

Parcarea are o capacitate de 75 de vehicule, creată pentru părinții care vor vizita școala. Părinții care doresc să folosească transportul public vor beneficia de serviciul de transport pentru elevi.

Construcția campusului începe în această perioadă, iar finalizarea este estimată pentru toamna anului 2023.

Primăria Ovidiu va construi o nouă creşă în oraş

Pe de altă parte, dacă proiectul privat are în vedere copiii de la grădiniță și până la liceu, reprezentanții administrației publice din Ovidiu construiesc o creșă. Concret, Primăria Orașului Ovidiu a anunţat finalizarea proiectului „Construire imobil P+1E cu destinaţia de creşă cu program prelungit”.

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Acest proiect a fost implementat în Ovidiu pe o perioadă de 57 de luni, având o valoare totală de 1.549.760,25 de lei.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi a învăţământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului şcolar.

Creşa este prevăzută să aibă o capacitate de cel puţin 40 de copii cu vârsta de până la trei ani. Astfel, locuitorii oraşului vor beneficia de condiţii mai bune oferite de comunitatea locală şi se vor pune premisele participării la educaţia timpurie pentru copiii acestora.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.418 secunde