Primarul George Scupra, măsuri urgente în orașul Ovidiu. Care este motivul

688
Primarul George Scupra, măsuri urgente în orașul Ovidiu. Care este motivul - ovidiurestrictii-1604247517.jpg

Articole de la același autor

Situaţie gravă în oraşul Ovidiu, în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu noul coronavirus! În ultimele 14 zile rata de incidenţă a persoanelor infectate a depăşit 3/1.000 de locuitori, astfel că primarul George Scupra a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Oraşului Ovidiu.

Şedinţa s-a desfăşurat în format online iar la aceasta au participat primarul George Scupra, Doru Cumpănaşu, Laura Antonie, Mădălin Făget, George Drăgan, Gheorghe Stanciu, George Stăncioiu, Victorian Cocerhan, Alina Moraru şi Monica Nane, toţi aceştia făcând parte din Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrul operativ cu activitate temporară.

Primarul oraşului Ovidiu a procedat la convocarea în regim de urgenţă a măsurilor de autoprotecţie împotriva răspândirii noului virus COVID-19, pentru evitarea riscului unor epidemii. Astfel purtarea măştii de protecţie este obligatorie, iar aceasta trebuie purtată într-un mod corect, astfel încânt să acopere atât nasul cât şi gura individului.

La toate unităţile de învăţământ de pe raza oraşului activitatea se va desfăşura începând de astăzi prin intermediul sistemului online pe o durată de minimum două săptămâni. În plus, s-a decis interzicerea organizării oricărui eveniment de genul spectacol, concert, festival, cultural sau sportiv.

„Pentru binele locuitorilor, evenimentele private nu vor mai putea fi organizate în interior, dar nici în exterior. Nunţile, botezurile, majoratele, zilele onomastice, înmormântările şi alte activităţi de acest gen vor avea loc, însă vor participa doar membrii familiei. Activitatea unităţilor de alimentaţie publică se va desfăşura doar la exterior şi cu respectarea gradului de ocupare de maxim 30 la sută din capacitate. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare se va desfăşura doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi”, a anunţat edilul oraşului Ovidiu, George Scupra.

El a mai adăugat că magazinele care comercializează produse alimentare vor servi clienţii doar prin geam, iar în cazul în care clienţii vor fi nevoiţi să intre în interiorul acestora, accesul va fi permis doar pentru maxim două persoane, cu respectarea distanţării sociale.

Cetăţenii oraşului nu vor avea voie să consume băuturi alcoolice în apropierea magazinelor şi totodată nu vor mai exista tonete în care clienţii să poată servi băuturi sau alimente. Medicii de familie vor avea obligaţia să monitorizeze toate cazurile persoanelor izolate sau carantinate şi să supravegheze de aproape persoanele vulnerabile.

Slujbele religioase se vor desfăşura în condiţii de păstrare a distanţării fizice, iar persoanele care participă la acest fel de evenimente vor fi nevoite să poarte mască, acest lucru fiind valabil şi pentru preoţi.

DPAS Ovidiu se va ocupa în continuare de monitorizarea persoanelor vulnerabile şi a vârstnicilor care se află în imposibilitatea de a-şi procura singuri alimente de bază, produse de igienă şi aşa mai departe.

Distribuirea produselor se va face prin intermediul unui grup de voluntari, iar aceştia vo fi obligaţi să poarte măşti de protecţie. Serviciile de utilităţi publice vor funcţiona în continuare în regim normal. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7508 secunde