Se pune lacătul pe școlile din Constanţa? Elevi şi profesori, confirmaţi cu noul coronavirus

2185
Se pune lacătul pe școlile din Constanţa? Elevi şi profesori, confirmaţi cu noul coronavirus - fotofondscoliinchise2-1603210531.jpg

Articole de la același autor

Numărul de cazuri de infecţie cu noul coronavirus continuă să crească în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa. Zeci de cazuri noi au fost depistate, la începutul acestei săptămâni, astfel încât autorităţile au decis închiderea mai multor şcoli, licee, dar şi grădiniţe.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, reunit luni seară, a votat modificarea scenariilor de funcţionare în 38 de unităţi de învăţământ. Astfel, elevii din două clase a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Pecineaga vor învăţa de acasă, după ce un cadru didactic a fost confirmat cu SARS-CoV-2, iar Liceul Tehnologic Cogealac a fost închis până pe 29 octombrie, trei elevi fiind deja depistaţi pozitivi.

Alte 10 unităţi de învăţământ trec din scenariul hibrid în sistemul online de învăţare. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia, pentru o clasă pregătitoare şi o clasă a V-a, fiind confirmaţi un cadru didactic şi un elev, Şcoala Gimnazială Spectrum, pentru o clasă întâi, unde învăţătoarea are COVID-19, Şcoala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” din Constanţa, pentru o clasă a VII-a, cu un elev pozitiv, şi Liceul Tehnologic „Tomis”, pentru o clasă a IX-a şi o clasă a X-a, la care preda un cadru didactic infectat cu noul coronavirus.

Elevii din patru clase vocaţional – sportiv de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu vor învăţa numai de acasă până pe 2 noiembrie, deoarece au fost în cantonament, unde s-au înregistrat cazuri. La Liceul Teoretic „Traian” din Constanţa sunt deja trei elevi confirmaţi şi unitatea a intrat în scenariul al treilea, cu cursuri online, iar, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, a fost depistat pozitiv un elev dintr-o clasă a VII-a şi toţi colegii lui vor sta acasă. O situaţie asemănătoare este la Grădiniţa cu Program Prelungit „Mugurel” din Constanţa, unde grupa mijlocie are un preşcolar confirmat, iar, la Liceul Tehnologic „Pontica” şi Liceul Teoretic „George Călinescu”, câte un profesor a fost diagnosticat cu COVID-19 şi clasele unde aceştia au predat vor sta în izolare 14 zile.

Program modificat şi la grădiniţe

De asemenea, elevii de la Şcoala Gimnazială „Viceamiral Ion Murgescu” Valu lui Traian vor învăţa în sistem hibrid după ce rata incidenţei cumulate a îmbolnăvirilor a crescut, situându-se între 1 şi 3 la mia de locuitori.

Nu în ultimul rând, două grădiniţe aflate în subordinea Unităţii Militare 02022 Constanţa, Grădiniţa cu Program Prelungit „Căluţul de Mare” Constanţa şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Pescăruş” Mangalia, au solicitat trecerea în scenariul al doilea de funcţionare, ca urmare a ratei incidenţei cumulate de peste 1,5 la mia de locuitori în municipiile Constanţa şi Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2748 secunde