Proiect cultural multianual demarat în Ovidiu la inițiativa primarului George Scupra

401
Proiect cultural multianual demarat în Ovidiu la inițiativa primarului George Scupra - fondovidiu-1616179076.jpg
Oraşul Ovidiu stă foarte bine la capitolul infrastructură, educaţie, sport şi multe alte ramuri, însă autorităţile locale din urbe investesc şi în cultură. Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a luat iniţiativa şi a propus ca pe viitor în Ovidiu să existe mai multe acțiuni culturale şi manifestaţii de acest gen care să îi ajute pe copii să descopere tainele culturii româneşti.

George Scupra a făcut o legătură între numele oraşului pe care îl administrează şi poetul Ovidius, căruia îi mulţumeşte că datorită lui noi, cei de astăzi, putem deveni mai spirituali.

Iniţiativa Primăriei Ovidiu este una care pe viitor îi va ajuta pe elevi, dar şi pe toate cadrele didactice să înţeleagă că orice om are nevoie de culturalizare.

„Ovidius este poetul tutelar al începuturilor și al devenirii noastre spirituale, pe care Tudor Arghezi îl numea <> și face parte integrantă din cultura română și din spiritualitatea noastră națională. Pentru că prețuiesc cu adevărat educația și cadrele didactice, considerând esențială contribuția acestora la formarea copiilor noștri, ținând cont că în acest an de pandemie nu mai putem organiza (cel puțin deocamdată) manifestări culturale, am considerat oportun ca o parte din bugetul alocat să-l repartizez către un proiect multianual prin care profesorii din toate școlile și grădinițele noastre, să beneficieze de un voucher cultural în vederea achiziționării de cărţi utile procesului de autoperfecționare și dezvoltare personală continuă. Ne arătăm astfel recunoștința față de dascălii copiilor noștri, ducând mai departe numele poetului”, a scris, pe pagina de Facebook a Primăriei Ovidiu, edilul oraşului, George Scupra.

Reamintim că Proiectul „Ovidiu-preţuieşte educaţia” a fost aprobat prin HCL şi astfel George Scupra îşi poate trece în cont încă o realizare importantă. Astfel, începând cu anul 2017, data de 20 martie (ziua nașterii poetului latin Publius Ovidius Naso) a devenit pentru orașul Ovidiu o zi specială. Anul 2018, momentul care a marcat înfrățirea celor două orașe, Ovidiu și Sulmona (Italia), a întărit legătura eternă dintre singurul oraș din lume ce poartă numele poetului și locul unde acesta s-a născut, dar și încărcătura istorică, culturală pe care trebuie să o transmitem noi, cei de astăzi, generațiilor viitoare .

Așadar, la inițiativa primarului George Scupra, a fost aprobat proiectul cultural „Ovidiu – prețuiește educația”, prin Hotărârea Consiliului Local Nr.22/10.03.2021.


Drept urmare, în fiecare an, toți profesorii din școlile și grădinițele de pe raza orașului Ovidiu vor beneficia de vouchere în valoare de 300 lei/an/profesor, prin care își vor putea achiziționa cărți și materiale didactice, specifice fiecărei nevoi curriculare în parte. Acest demers a fost posibil prin parteneriatul dintre primăria Ovidiu și Editura „Litera”, care susține toate proiectele culturale din oraș.

În acest context, edilul George Scupra a explicat că editura a creat special pentru acest proiect o aplicație online, prin care profesorii își pot selecta cărțile necesare dintr-o bibliotecă online, urmând a fi livrate fizic către fiecare profesor.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3633 secunde