PSD va ataca la CCR legea de desființare a SIIJ

261
PSD va ataca la CCR legea de desființare a SIIJ - psdatacccr-1616179116.jpg

Articole de la același autor

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, recent, într-o conferință de presă, după ce legea de desființare a SIIJ a fost adoptată de Comisia Juridică a Camerei Deputaților, că social-democrații vor ataca proiectul la Curtea Constituțională.

„Vom ataca la CCR cu sau fără acest amendament pe care eu îl consider neconstituțional”, a afirmat Marcel Ciolacu, cu referire la amendamentul care spune că magistrații vor putea fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM.

Proiectul de Lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a primit, joi, raport favorabil în Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Au fost 17 voturi pentru și 11 voturi împotrivă. Sunt peste 5.000 de dosare în lucru la SIIJ. Trimiterea în judecată a magistraților se va realiza doar cu avizul CSM, potrivit unui amendament adoptat de comisie.

„Judecătorii şi procurorii pot fi trimiși în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra înfăptuirii justiției, de corupție și de serviciu ori a unei infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”, prevede amendamentul admis.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.412 secunde