Sorin Grindeanu: „Bugetul pe 2021 are vicii de neconstituţionalitate”

Vineri, 05 Martie 2021, 21:43
144
Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat vineri că bugetul pe 2021 are vicii de neconstituţionalitate, în contextul în care în Guvern au fost înfiinţate ministere noi prin ordonanţă de urgenţă, dar nu au fost aprobate şi hotărârile de guvern prin care se reorganizau instituţiile.

Principala lor grijă la bugetul pe 2021 a fost cum să-şi împartă între ei banii pe criterii legate strict de algoritmul politic - nu cum să servească interesele românilor. Însă chiar acest blestemat algoritm politic i-a făcut să nu vadă o ilegalitate cât casa, care face bugetul ţării vulnerabil, în situaţia de a putea fi atacat la CCR! Au înfiinţat ministere noi prin ordonanţă de urgenţă, dar nu au dat şi hotărârile de guvern prin care se reorganizau instituţiile, asta fiindcă au prelungit cearta pe sinecurile bine plătite din bani publici”, a scris Grindeanu pe Facebook.

El a adăugat că PNL şi USR s-au bătut ca şacalii cum să împartă Economia şi Energia, până după momentul în care bugetul a ajuns în Parlament şi a fost votat. Pagina a fost generata in 0.4103 secunde