Patru liberale propun înființarea unui fond pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități

234
Patru liberale propun înființarea unui fond pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități - deputatepnl-1615573371.jpg

Articole de la același autor

Înființarea unui fond specific pentru integrarea profesională a persoanelor cu dizabilități, face obiectul unui proiect legislativ ce va fi inițiat de Violeta Alexandru, Maria Gabriela Horga, Mara Calista și Angelica Fădor.

„Din sumele obligatoriu a fi plătite statului de către angajatorii cu mai mult de 50 de angajați (care nu au angajat 4% persoane cu dizabilități din număr total angajați) aș vrea să se constituie un fond distinct în cadrul Bugetului din care să se acopere cheltuielile necesare derulării unor programe de sprijin adaptat pentru integrarea persoanelor cu dizabilități în piața muncii. Obligația există și acum (este din 2006 în cadrul legal), oricum angajatorii plătesc acești bani (toți sau jumătate din suma rezultată, cu restul achiziționând produse de la unități protejate autorizate; cert este că o sumă de bani ajunge la stat din neacoperirea procentului de 4% persoane de dizabilități angajate). Să o spunem cât mai clar, din acești bani încasați la buget astăzi se acoperă diverse cheltuieli ale statului” a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

„Nu introducem taxe noi pentru firme, iar proiectul nu presupune cheltuieli suplimentare de la bugetul de stat. Aceste sume sunt plătite și în prezent, pe baza legii 448/2006. Însă, angajatorii, inclusiv angajatorul instituție publică, virează sumele la bugetul de stat și nu, cum ar fi normal, într-un fond specific sau evidențiate separat în bugetul asigurărilor de șomaj, pentru a fi utilizate destinat pentru implementarea unor programe specifice pentru persoanele cu dizabilități. Practic, statul folosește aceste sume pentru alte destinații decât cele avute în vedere prin legea 448/2006. Vrem ca sumele colectate să fie utilizate în folosul persoanelor cu dizabilități, nicidecum pentru încasarea unor venituri suplimentare la bugetul de stat ”, a explicat deputatul PNL Gabriela Horga.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.521 secunde