Deputatul Alexandru Muraru, îngrijorat de abandonul şcolar din România

228
Deputatul Alexandru Muraru, îngrijorat de abandonul şcolar din România - alexandrumuraru-1613501213.jpg

Articole de la același autor

Deputatul PNL Alexandru Muraru, vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlament, şi-a exprimat îngrijorarea din cauza părăsirii timpurii a şcolii, fenomen care, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, este întâlnit în ţările subdezvoltate.

Deputatul liberal ieşean Alexandru Muraru este nemulţumit de faptul că, în România, rata de părăsire timpurie a şcolii este a treia cea mai ridicată din Europa. Citând statisticile Eurostat, el subliniază că, în ţara noastră, 15,3% dintre tinerii din categoria 18-24 de ani, respectiv, 277.600, au părăsit şcoala înainte de finalizarea învăţământului obligatoriu şi nu au urmat niciun alt program de formare profesională sau calificare, spre deosebire de 10,3% cât este media la nivelul Uniunii Europene.

Acesta susţine că, la rândul lor, statisticile Băncii Mondiale arată că, din cauza părăsirii timpurii a şcolii, copiii din România au aceeaşi şansă ca cei din ţări subdezvoltate.

„Într-un raport întocmit de Banca Mondială reiese că acei copii care se nasc azi în România au aceeaşi şansă de (sub)dezvoltare ca cei din Afganistan, Ecuador şi Thailanda. De ce? Din cauza acestui procent ridicat de tineri care nu termină decât maximum 8 clase. Generaţia care se naşte astăzi va avea o productivitate în forţa de muncă de 60% din ceea ce ar putea fi dacă ar fi beneficiat de o educaţie completă şi de o sănătate bună”, a spus Alexandru Muraru.

El a adăugat că, potrivit calculelor făcute de reprezentanţii Băncii Mondiale, procentul ridicat de tineri care părăsesc timpuriu şcoala ne costă 40% din veniturile pe termen lung. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7096 secunde