Nicolae Ciucă: „România va deveni un furnizor de securitate energetică regională”

220
1
Nicolae Ciucă: „România va deveni un furnizor de securitate energetică regională” - ciucalege-1650046321.jpg
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că liderii coaliției au depus proiectul legii offshore. Președintele PNL spune că aproximativ un miliard de metri cubi de gaze naturale vor fi extrase anual din Marea Neagră, iar România va deveni un furnizor de securitate energetică regională.

„Am depus azi în Parlament, ca lideri ai Coaliției, Legea offshore.

Această lege deblochează investițiile din Marea Neagră și reduce dependența de gazul rusesc, oferind României șansa de a deveni lider regional iar românilor acces la gaze mai ieftine. Iată că acum, în sfârșit, această lege, care este o prioritate a Coaliției, este depusă în Parlament și avem o majoritate care înțelege importanța acestor investiții, legea urmând să fie adoptată cât mai repede. Proiectul asigură independența energetică a României și reduce dependența de gazul rusesc, prin stimularea investițiilor în extracția de gaze naturale. Legea depusă stabilește un regim fiscal competitiv în așa fel încât împărțirea veniturilor să se facă într-un procent aproximativ de 60 % (statul român) – 40% (investitorul)”, a declarat, printre altele, Nicolae Ciucă.



Comentează știrea

Sindbad
17 aprilie 2022
Vise taica

Parca zici ca avem toate cele 5 reactoare nucleare gata, Iernut, etc., platformele de extracție si conductele de gaze gata, si nu mai avem ce face cu energia electrica si gazul. Iar vindem pielea ursului?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7073 secunde