Turcii, îngrijorați de regresul drepturilor omului și al economiei, după realegerea lui Recep Tayyip Erdogan

157
Turcii, îngrijorați de regresul drepturilor omului și al economiei, după realegerea lui Recep Tayyip Erdogan - 8638525629octturkakrally-1685367524.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost reales duminică, după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, obținând 52,14% din voturile exprimate.


Reacțiile turcilor după victoria lui Erdogan sunt împărțite. Turcii de pe străzile orașului Ankara nu au o părere foarte bună despre realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan. În Ankara cei mai mulți, peste 51 de procente, au votat cu liderul opoziției, Kemal Kilicdaroglu, transmite TVR.


Oamenii se tem că situația economiei se va înrăutăți. Chiar în această dimineață, lira turcească s-a depreciat până aproape de minimul istoric. Un dolar american se tranzacționează cu 20 de lire turcești, iar analiștii preconizează că în viitorul apropiat un dolar american s-ar putea tranzacționa cu 26 chiar 28 de lire. Inflația este foarte ridicată, peste 40 de procente, iar în octombrie anul trecut a fost de peste 85 la sută.


Oamenii de pe stradă se tem și că regresul privind drepturile omului, privind libertățile civile va continua. Tinerele femei se tem că societatea se va islamiza și mai mult și vor fi nevoite să poarte batic pe cap pe stradă.


Și analiștii independenți sunt de părere că regresul democratic și starea economiei se vor înrăutăți. Spun că liderul turc Recep Tayyip Erdogan va menține relațiile bune cu liderul rus, Vladimir Putin, și va continua îndepărtarea de Occident și valorile occidentale.


Turcia este țară NATO, iar un test important pentru Turcia va fi la summitul NATO de la Vilnius din iulie, când Turciei i se va cere să ridice veto-ul și să aprobe aderarea Suediei la NATO.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4904 secunde