Universitatea Craiova a câştigat Liga de Tineret şi va juca în Youth League

139
Universitatea Craiova a câştigat Liga de Tineret şi va juca în Youth League - craiova-tineret-1685367430.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Craiova a câştigat prima ediţie a Ligii de Tineret, după ce a învins-o în finală pe UTA Arad cu scorul de 3-1 (0-0), duminică, la Târgovişte, potrivit site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Pe lângă titlul de campioană la tineret, Universitatea va reprezenta România în viitorul sezon al UEFA Youth League.

Alexandru Melniciuc (46), Denis Dragu (71) şi David Barbu (83) au marcat pentru craioveni, în timp ce pentru UTA a punctat Ahmet Ekmekci (48). David Sala a fost ales jucătorul finalei Ligii de Tineret.

În finala mică, FCSB a surclasat-o pe Farul Constanţa cu 5-0.

Începând din acest sezon, Liga de Tineret a înlocuit Liga Elitelor U19. Decizia a fost luată ca urmare a unei analize FRF din care a rezultat faptul că, dintre jucătorii folosiţi în Liga Elitelor U19, 60 la sută erau, de fapt, Under-18. În plus, jucătorii de la loturile naţionale U19 şi U18 nu mai evoluau în Liga Elitelor U19, provenind în totalitate de la seniori.

De asemenea, în UEFA Youth League, jucătorii U19 care câştigau Liga Elitelor nu aveau drept de joc. În competiţia europeană evolua următoarea generaţie U19, adică jucătorii U18 din Liga Elitelor U19 plus cel mult trei jucători Under-19.

În Liga de Tineret au participat cele mai bune 24 de echipe din clasificarea academiilor, acestea utilizând jucători Under-18, cu posibilitatea de a putea folosi trei fotbalişti peste limita de vârstă, dar fără a depăşi categoria Under-21. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6077 secunde