Erdogan avertizează asupra unui dezastru dacă războiul ruso-ucrainean se extinde la Marea Neagră

212
Erdogan avertizează asupra unui dezastru dacă războiul ruso-ucrainean se extinde la Marea Neagră - 1-1691655959.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat asupra riscului unui dezastru regional dacă războiul dintre Rusia şi Ucraina se extinde la Marea Neagră, subliniind din nou că, în opinia sa, reluarea acordului privind cerealele depinde de Occident, transmite agenţia EFE.

„Dacă războiul se extinde la Marea Neagră, ar fi un dezastru total pentru întreaga noastră regiune”, a declarat el într-un discurs rostit la conferinţa anuală a ambasadorilor turci de la Ankara.

Declaraţiile preşedintelui turc survin la câteva zile după ce drone maritime ucrainene au atacat şi avariat mai întâi o navă de război şi apoi un petrolier al marinei ruse în Marea Neagră, la est de Crimeea.

În acelaşi timp, Erdogan a subliniat că reactivarea acordului de export de cereale prin Marea Neagră, semnat în urmă cu un an la Istanbul şi suspendat luna trecută, depinde de ţările occidentale. El a reamintit în acest context că a ascultat „încă o dată cererile şi aşteptările Rusiei” în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus, Vladimir Putin, săptămâna trecută.

„Fără îndoială, rezolvarea acestei chestiuni, fără a continua pe un drum fără ieşire, depinde de respectarea de către ţările occidentale a promisiunilor lor”, a spus şeful statului turc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.532 secunde