Uniunea Europeană cere progrese Turciei înaintea eventualei reluări a negocierilor de aderare

193
Uniunea Europeană cere progrese Turciei înaintea eventualei reluări a negocierilor de aderare - 1-1694072779.jpg

Articole de la același autor

Turcia trebuie să realizeze progrese în materie de democraţie pentru ca negocierile de aderare cu Uniunea Europeană să poată fi reluate, a afirmat, la Ankara, comisarul european pentru vecinătate şi extindere Oliver Varhelyi, potrivit agenţiei AFP.

„Negocierile de aderare sunt în prezent într-un punct mort. Pentru reluarea lor, există criterii foarte clare care vor trebui să fie luate în calcul şi aceste criterii sunt legate de democraţie şi statul de drept”, a declarat Oliver Varhelyi într-o conferinţă de presă comună cu şeful diplomaţiei turce, Hakan Fidan.

„Am discutat despre domeniile în care putem avansa”, a adăugat reprezentantul blocului comunitar, estimând că parteneriatul între Ankara şi UE are un potenţial imens.

În schimb, ministrul turc de externe a acuzat Bruxellesul că ridică obstacole politice în calea negocierilor de aderare.

„Aşteptăm ca UE să dea dovadă de voinţa necesară pentru ameliorarea relaţiilor noastre şi să acţioneze cu mai mult curaj”, a declarat Fidan.

Turcia şi-a depus candidatura la Comunitatea economică Europeană în 1987 şi la Uniunea Europeană în 1999, dar negocierile începute în 2005 sunt blocate de mai mulţi ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4139 secunde