Exercițiul Arcane Thunder 23, desfășurat la Capu Midia cu trageri reale de rachete și obuziere, a ajuns la final

210
Exercițiul Arcane Thunder 23, desfășurat la Capu Midia cu trageri reale de rachete și obuziere, a ajuns la final - x-exercitiu-capu-midia-1694072429.jpg

Articole de la același autor

Arcane Thunder 23, primul exercițiu multinațional condus de militari din cadrul Multi-Domain Task Force-2 (Forța 2 Multi-Domeniu), a ajuns la final și s-a încheiat, în poligonul de la Capu Midia, cu trageri reale cu rachete și obuziere de calibru mare pe ținte aflate în largul mării.

Luni, 4 septembrie, în poligonul de tragere sol-aer Capu Midia, au avut loc trageri de luptă cu instalațiile de lansare M142 HIMARS ale Batalionului 81 Rachete Operativ Tactice, precum și cu instalațiile de lansare M270 MLRS și obuzierele autopropulsate Caesar ale Regimentului 1 Artilerie francez, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Națioanle. Totodată, tragerile de luptă executate de Bateria 2 Rachete Operativ Tactice cu instalațiile HIMARS au făcut parte din procesul de evaluare și au marcat încheierea etapei de instrucție de nivel baterie.

Arcane Thunder 23 a folosit conceptul multi-domeniu pentru a se asigura că națiunile aliate și partenere au un avantaj sporit împotriva potențialilor adversari din toate domeniile.

La exercițiul de la Capu Midia au participat militari din cadrul Batalionului 81 Rachete Operativ Tactice, 3rd Battalion 27th Field Artillery Regiment al Statelor Unite ale Americii și Grupului de luptă francez BFCE (Brigade Forward Command Element).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1193 secunde